Sterkhouder Klaas Thiers verlaat Apolloon voor Filou Izegem

(foto ELD) © ELD
Redactie KW

Bij handbalclub Apolloon Kortrijk, dat zich dit jaar pas op de voorlaatste speeldag van de play-downs kon verzekeren van een plekje in eerste nationale volgend seizoen, zien ze met Klaas Thiers (26) een sterkhouder vertrekken naar streekgenoot Filou Izegem.

De club uit Izegem stond dit jaar voor het eerst in de Bene-League, de hoogste handbalafdeling waarin de beste twaalf club uit België en Nederland de degens kruisen. Op de laatste speeldag van de nacompetitie moest Izegem evenwel zijn meerdere erkennen in Hubo Hasselt, waardoor het opnieuw minstens een seizoen tot eerste nationale is veroordeeld.

Bij Apolloon Kortrijk zien ze Thiers, na het vertrek van Tore Devos en Jan Steenhoudt vorig jaar naar Izegem, opnieuw een sterkhouder vertrekken. “We kunnen Klaas enkel bedanken voor de vele jaren trouwe dienst in het paarse shirt, hij had een groot aandeel in het klassenbehoud dit seizoen. Verder zullen er geen vertrekkers zijn bij de A-kern. Aan de kant van de inkomende transfers zullen we jullie op de hoogte houden in de komende weken.” Ook Izegem kondigde de komst van Thiers aan: “Klaas is een bijzonder explosieve en dynamische linkerhoekspeler, die sinds jaar en dag het mooie weer maakte bij Apolloon Kortrijk. Hij speelde vorig jaar een cruciale rol in het behoud van Apolloon. Filou Handbalclub Izegem is bijzonder verheugd om te zien dat Klaas voor ons project kiest en we wensen hem veel succes.”

Bij Apolloon geraakt nog bekend dat coach Tijani Kachroum het na een jaar voor bekeken houdt. De Fransman gaat volgend seizoen terug naar de Franse N1-club Villeneuve d’Ascq, waar hij technisch directeur wordt. Verder zal ook rechterhoekspeler Stan Baekelandt (17) de club verlaten. De jongeman, die in Hasselt op de sportschool zit en bij Hubo traint, verkast ook naar Izegem, waar hij in eerste instantie bij de U18 en het tweede team in actie zal komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier