Sportpetje af voor… de handballers van Apolloon Kortrijk

Christof Decraene

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter die de nationale media niet haalde, maar niettemin een mooie prestatie neerzette. Deze week opteren we niet voor een individu, maar wel voor een team, namelijk handbalclub Apolloon Kortrijk, dat de titel behaalde in Liga 1 en komend weekend als vierdeklasser de halve finale van de beker van België speelt.

Na enkele tweede plaatsen op rij is Apolloon Kortrijk er eindelijk in geslaagd om de kampioenstitel te behalen en zo de poort naar tweede nationale open te beuken. Het won zelf de topper tegen het nummer drie Waasmunster terwijl eerste achtervolger Tongeren verloor in Merksem. Met nog vier matchen te gaan kan Kortrijk niet meer bijgebeend worden en keert het nu terug naar het niveau waaruit het zeven jaar geleden degradeerde.

En het wordt trouwens een heuse feestweek voor Apolloon Kortrijk, want na de titel wacht de club komende zaterdag weer een galamatch. Dan komt traditieclub Sasja op bezoek in de Lange Munte in Kortrijk voor de halve finale van de beker van België. Een vierdeklasser tegen een team uit de Bene-League, dat op zich is al opmerkelijk in deze fase van de beker. Zorgt Kortrijk voor een stunt?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier