Sodibrug organiseert marathon in estafettevorm op vernieuwde atletiekpiste in Sport Vlaanderen

Op de foto herkennen we Paul Meulebrouck, Ann Vangaever, Angelo Van Nevel, Tanja Cleppe en Bart Hubrecht van de Brugse atletiekclub Sodibrug. © ACR
Redactie KW

Op zondag 1 september organiseert de Brugse atletiekclub Sodibrug voor de eerste keer een Ekiden, een marathon in estafettevorm. Deze heeft plaats op en rond de vernieuwde atletiekpiste op de site Sport Vlaanderen in Assebroek. “Iedereen is welkom om deel te nemen, ook de niet-geoefende lopers.”

AC Sodibrug nodigt het ruime looppubliek uit om te genieten van de nieuwe infrastructuur en van een gezellig loopevenement. “Het is een aflossingsmarathon waarbij we na elke ronde van 2,1 kilometer de estafettestok doorgeven. Het gaat om twintig ronden. We hebben daar bewust voor gekozen”, klinkt bestuurslid Angelo Van Nevel. “Op die manier is het voor iedereen toegankelijk, net zoals onze club. Ook al ben je een niet-geoefende loper. Je bent bij ons welkom.”

Er kan voor de Ekiden worden ingeschreven met een ploeg van zes lopers of minder. “Je kan de afstand naar eigen keuze indelen. Elk om beurt of sommige die meer rondes na elkaar doen met de bedoeling aan 42 kilometer te komen. Wij hebben het geluk dat we met onze wedstrijd de vernieuwde piste voor het publiek kunnen openstellen. Die blauwe kleur is mooi en het nodigt uit om te lopen”, vindt Angelo. “Wij hebben al heel wat leden die ingeschreven zijn. Die dag stellen we tevens onze nieuwe clubshirts voor, met een aantal sponsors erop. Maar het sportieve blijft belangrijk, en ook de amicale sfeer.”

Praktisch

Vanaf dinsdag 3 september start Sodibrug met een nieuwe reeks start to run. Een extra mogelijkheid voor zij die willen kennismaken met de nieuwe piste. Voorinschrijven voor de Ekiden Brugge is niet meer mogelijk. De deelnemers ontvangen elk een functioneel loopshirt. Erna kan er nog worden ingeschreven, zij het zonder een shirt te krijgen. De dag zelf is niet mogelijk, tenzij voor de Kidsrun van 400 en 800 meter en de G-run van 800 meter, met een start vanaf 10 uur. Een uur later begint de Ekiden. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier