Rugbyclub Beernem klaar voor nieuw werkjaar: “Investeren met oog op de toekomst”

Op de foto zien we Christophe Gruwez, Johannes Mortier, Tim Denolf, Wendy Depré en Mano Herrebaut. © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

De Beernemse rugbyclub bereidt zich voor op een nieuw sportief jaar met een vernieuwde structuur. Hun eerste ploeg ging vorig jaar met ambitie naar regionale 1, een promotie dus, maar na een jaar zakt de club opnieuw naar regionale 2. Daarom investeert de club in haar sportieve werking en maakt het zich klaar voor de toekomst.

Het jaar 2025 was voor de Rugbyclub van Beernem lang een ijkpunt om haar visie en doelen te realiseren. Nu dat jaar dichterbij komt, vond de club het tijd om even te herbronnen. “Onze strategie richting 2025 loopt op z’n einde. Een aantal van onze doelstellingen hebben we gehaald, een aantal andere zijn ongoing en nog een aantal andere haalden we minder goed”, vertelt voorzitter Johannes Mortier.

In die nieuwe structuur wordt er een duidelijker onderscheid gemaakt tussen het dagelijks bestuur van de club, en de raad van bestuur. “Ik blijf voorzitter en hou het vizier op de toekomst, terwijl Mano Herrebaut zich nu meer op het uitvoerende werk zal richten. Vorig jaar liep het uitvoerende werk en onze bestuursrol een beetje door elkaar. Volgens mij had dat ook een effect op ons sportief luik. We willen dat nu beter doen”, vertelt hij.

sport blijft de essentie

De komende vijf jaar wil de club zich sportief meer ontwikkelen. “Sport moet de essentie van onze club blijven. We herdefiniëren dus onze focus en gaan meer investeren in sportieve omkadering. Zo zullen de trainers vanaf nu volgens hun expertise een bezoldiging krijgen.”

Ook de jeugdwerking blijft aandacht krijgen. “Daarbij is het belangrijk dat de doorstroom van jeugd begeleid wordt. Zo krijgt de U18 nu ook begeleiding om zelf trainer te kunnen worden. Voorts verandert er voor onze leden weinig”, vervolgt de voorzitter. “Zo trekken we ook extra bestuurskrachten aan met bijvoorbeeld Martine Costers. Zij is heel actief in onze gemeente en brengt een pak ervaring met zich mee. Ten slotte halen we ook iemand met financiële kennis in huis om onze financiën op een professionele manier te regelen. Ook dat doen we met het oog op de toekomst.”

Op 21 augustus is er een startdag op de club. Vanaf 18 uur is iedereen er welkom. Meer info: www.rugbyclub-beernem.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier