RSO skippers met veel ambitie naar WK in Verenigde Staten

De RSO Skippers voor het WK in Colorado, Noord-Amerika:A nouk Coulier, Assya Hussein, Elise Mommerency, Febe Crommelinck, Fiebe Wullepit, Marthe Claeys en Amaryllis Vandekerckhove en de coaches Lévy Lamoot, Cinder Neyens en Eber Blontrock. © FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Het worden belangrijke dagen voor Rope Skippingclub Oostende. Donderdag vertrok een delegatie skippers en trainers naar de USA om in Colorado deel te nemen aan het wereldkampioenschap.

Het gaat om de skippers Anouk Coulier (17), Assya Abdi Hussein (17), Elise Mommerency (17), Febe Crommelinck (18), Fiebe Wullepit (18), Marthe Claeys (17) en Amaryllis Vandekerckhove (14) en de coaches Lévy Lamoot (24), Cinder Neyens (24)en Eber Blontrock (22).

PR-vrouw Emily Divoy: “Op zondag 16 juli komt het meisjesteam met Anouk, Assya, Elise, Febe, Fiebe en Marthe voor het eerst in actie. Ze springen dan de snelheidsproeven en drie freestyles. Op maandag springen ze nog hun laatste oefening op het International Open Tournament voor meisjesteams 16-18 jaar. Op woensdag is het de beurt aan Amaryllis met de snelheidsproef op het individueel jeugd-WK (13-15 jaar). Om hun deelname te bekostigen, werden sponsors gezocht en heel wat acties georganiseerd, waaronder een ontbijt aan huis. Dankzij de vele sponsors en steun is het ook gelukt om meer dan voldoende fondsen te verzamelen voor de dure verplaatsing naar het WK in Amerika, waar RSO moet strijden tegen concurrenten uit Australië, Canada, China en Hongarije. Toch hoopt de Oostendse club een meer dan behoorlijk resultaat neer te zetten. Alles is via livestream te volgen, telkens vanaf 16.30 uur (Belgische tijd) via IJRU. sports en Olympics.com.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier