Roeiers Vyvey en Van Zandweghe stoten door naar halve finales op Olympische Spelen na winst in hun herkansing

De Brugse roeiers Niels Van Zandweghe en Tibo Vyvey hebben zich maandag via de herkansingen in hun lichte dubbeltwee geplaatst voor de halve finales op de Olympische Spelen in Parijs. © Belga

De Brugse roeiers Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe hebben zich maandag via de herkansingen in hun lichte dubbeltwee geplaatst voor de halve finales op de Olympische Spelen in Parijs.

Vyvey en Van Zandweghe eindigden zondag in de reeksen op de derde plaats in hun heat en ze grepen zo net naast een rechtstreeks ticket voor de halve finales (voorbehouden voor de top twee). Via de herkansingen kreeg het Brugse duo nog de mogelijkheid om zich in de halve finales te scharen. Dan moesten ze in de top drie van hun reeks eindigen, de uitgeschakelde tandems stroomden door naar de C-finale.

In de tweede en laatste reeks van de herkansingen zetten Vyvey en Van Zandweghe een sterke prestatie neer. Ze roeiden onbedreigd naar de winst in 6:42.99, wat dus ruimschoots volstond voor een plek in de halve finales.

De C-finale staat woensdagochtend (9.30 uur) op de agenda, de halve finales volgen nadien (vanaf 11.14 uur)

De 28-jarige Van Zandweghe is in Parijs niet aan zijn proefstuk toe. In 2021 nam hij in Tokio met Tim Brys deel in de lichte dubbeltwee, waarin ze knap als vijfde eindigden. Voor de 23-jarige Vyvey zijn het wel zijn eerste Spelen.