Robbe Lievens bezorgt Flink en Fris Belgische titel

Robbe Lievens werd op het podium aangemoedigd door niemand minder dan mascotte Dolfie. (gf)
Stijn Moerman

Turnclub Flink en Fris heeft voor het eerst sinds de aansluiting bij Gymfed in 2007 een Belgisch kampioen in de rangen. De 19-jarige Robbe Lievens behaalde goud op het BK tumbling bij de B17+ jongens, met een punt voorsprong op de tweede.

Het Belgisch kampioenschap tumbling in Beveren-Waas was sowieso al uniek voor Flink en Fris, want het mocht met elf gymnasten naar dat BK, zijn grootste delegatie ooit in die discipline. Maar met de gouden medaille voor Robbe Lievens (19) uit Roeselare werd de kers op de taart gezet. “Op voorhand is zo’n BK altijd moeilijk in te schatten, maar het ging al heel het seizoen goed. Ik eindigde al op iedere wedstrijd op het podium en kroonde mij ook al tot Vlaams kampioen. Daardoor wist ik dat er misschien iets mogelijk was op het BK. Dat je dan uiteindelijk op het hoogste schavotje mag plaatsnemen, is heel tof. Daarmee heb ik een heel groot doel in mijn carrière bereikt”, lacht Robbe Lievens, die bij Flink en Fris ook actief is als tumblingtrainer.

Tweede titel?

“Of ik druk voelde voor het BK? Eigenlijk niet. Ik doe deze sport vooral als ontspanning en die wedstrijden komen erbij als leuk extraatje tussen al het trainen door. En als je daar dan resultaat kan aan koppelen, is dat dubbel zo plezant. Deze titel zorgt ervoor dat ik met ambitie verder blijf doen met tumbling. Misschien kan ik volgend seizoen nog eens Belgisch kampioen worden?”, toont de Roeselarenaar zich meteen ambitieus.

Ook Mirthe Serroels, Ralph Henderyckx, Febe Cortvriendt, Julia Hanssens, Colin Swaenepoel, Qiana Leenknecht, Katelijn Lannoy en Jolien Jonckheere namen deel aan het BK. “We zijn uiteraard ook trots op alle andere gymnasten die in actie kwamen. Het was de grootste BK-delegatie in onze tumbling geschiedenis. De trend is gezet voor volgend jaar. Jammer genoeg waren er met Tuur Delaere en Elise Van Impe twee gymnasten met een blessure die niet konden springen. Proficiat ook aan Katelijn Lannoy en Jolien Jonckheere met hun lange turncarrière. Het is mooi om te eindigen op een BK met mooie reeksen. Ook merci aan de supporters, zeker Dolfie die Robbe vergezelde op het podium, en aan Ine om te jureren”, besluiten trainers Sybran Parent en Jolien Jonckheere.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier