Philip Milanov vierde in het discuswerpen in Zürich

© BELGA
Redactie KW

Vijf dagen nadat hij een zilveren medaille veroverde op de wereldkampioenschappen in Peking, heeft Philip Milanov donderdag de vierde plaats gepakt op de Diamond League-meeting in Zürich. Met een worp van 63m04 meter viel Milanov net naast het podium.

De Pool Robert Urbanek, die brons veroverde in Peking, wierp 65m78 meter. Hij bleef hiermee nipt zijn landgenoot en wereldkampioen Piotr Malachowski (65m04 meter) voor. De Est Gerd Kanter (64m38) kaapte voor de neus van Milanov de derde plaats weg.

Na een eerste worp van 62m24 meter volgden twee nulworpen voor Milanov, alvorens hij met zijn vierde worp tot 63m04 meter kwam.

Zürich is de laatste wedstrijd in de Diamond League voor discuswerpers. Wereldkampioen Malachowski beëindigt de Diamond League op de eerste plaats met 21 punten. Urbanek volgt op korte afstand met 19 punten. Milanov (6 punten) pakt de laatste podiumplaats.

De 24-jarige Bruggeling pakte in Peking een historische zilveren medaille. Nog nooit had een Belgische atleet een tweede plaats veroverd op een wereldkampioenschap atletiek. Milanov wierp in Peking 66m90 meter, een Belgisch record.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier