Oostendse profbokser Liridon Fazliu organiseert gala met 8 profkampen in baskettempel COREtec Dôme

We zien Sadaam Da Silva Caetano, Liridon Faziliu (organisator) en Lee Ingelrest. © VDB / Rudy Declerck VDB

De Oostendse profbokser Liridon Fazliu organiseert op zaterdag 15 juni, met de steun van zijn manager Ezzedine Laggoune, voor de allereerste keer zelf een boksgala in de baskettempel COREtec Dôme aan de Northlaan in Oostende. “Niet zomaar een boksgala, maar een meeting met maar liefst 10 amateurkampen en 8 profkampen, met het Belgisch kampioenschap licht zwaargewicht tussen Gentenaar Lee Ingelrest en ex-Bruggeling Sadaam Moamed Da Silva en nog één Vlaamse titelkamp.

Liridon Fazliu (33) bokste een 40-tal amateur- en profkampen, maar stond nog nooit in de ring in ‘zijn’ stad. Hij is medeorganisator, maar bokst ook zelf op zaterdag 15 juni. “Ik wilde niet alleen het boksgala organiseren, maar ook zelf boksen en mijn fans plezieren”, zegt Liridon. “Mijn tegenstander is de Kroaat Dario Borosa (27) die 32 kampen deed. Van mijn 12 kampen won ik er 9. Binnen de twee jaar wil ik nog een keer boksen voor de Belgische titel. Een meeting organiseren en zelf boksen is niet gemakkelijk, maar er rest toch nog voldoende tijd om me voor te bereiden op mijn kamp. De ticketverkoop loopt goed en ik hoop dat we op ons gala tussen de 2.000 en 3.000 toeschouwers mogen verwelkomen in de COREtec Dôme. Het is ook dankzij Jurgen Vanpraet, CEO van de COREtec Dôme, en zakenman Alain Delanghe en de vele sponsors, dat ik dat kan realiseren!”

Belgische titel

Gentenaar Lee Ingelrest, die 10 van zijn 11 kampen won, staat voor de Belgische titel in het licht zwaargewicht tegenover de ex-Bruggeling Sadaam Moamed Da Sila Caetano, die zegt dat hij opgroeide in Oostende en dus ook een beetje van ’t zeetje is. Hij won 7 van zijn 11 kampen. Ze zijn er allebei van overtuigd te zullen winnen. Dat belooft dus een spannende kamp te worden. De winnaar van die kamp, wie dat ook is, hoopt dan voor de Beneluxtitel te mogen boksen tegen Robin Barbiaux.”

“Ik wilde niet alleen het boksgala organiseren, maar ook zelf boksen en mijn fans plezieren” – Liridon Fazliu

Voor de Vlaamse titel bij de lichtgewichten neemt Kevin Ongenae’s poulain Mogmadev Youssoupov (hij won 6 van zijn 7 kampen) het op tegen de Henegouwenaar Angelo Turco, die 43 kampen achter de kiezen heeft waarvan hij er 8 won, maar wel de reputatie heeft niemand uit de weg te gaan, met of zonder lange voorbereiding. De andere Vlaamse titelkamp gaat tussen Rasul Magomadov (hij won zijn 3 kampen) en – raar maar waar – de Bulgaar Nikola Stoyanov (hij won 6 van zijn 15 kampen).

Vrienden

De Oost-Vlaming Meriton Karaxha (32), Mister TNT en poulain van Michel Van Den Brande van Kontrimmo, verloor in februari in Ingelmunster nog nipt van Sandy Messaoud, maar wilde niet ontbreken op het boksgala van zijn goede vriend Liridon. Zijn tegenstander is de ervaren Kroaat Luka Lescovic (32 jaar en 62 kampen). “Voor mij is dit een kamp om mijn conditie op peil te houden en dan uit te kijken naar een kamp in het buitenland”, zei Meriton.

Kortrijkzaan Apty Shabouev (26) krijgt de Bulgaar Samuel Dimitrov (24, 20 kampen) als tegenstander. Wevelgemnaar Leonardo Stryncxk, na 8 kampen nog altijd ongeslagen, neemt het op tegen de Pakistaan Muhammad Sikandar Abbasi. De Rus Iman Batsaev, die met de steun van Liridon hier kan boksen, staat tegenover de Bulgaar Georgiev Nedelin (23), die nog maar één profkamp deed en die verloor.

Zes boksers komen uit de stal van Ezzedine Laggoune: Liridon Fazliu, Da Silva, Meritin Karaxha, Rasul Magomadov, Apti Shabouev en Iman Batsaev. Mogmadev’s trainer is Kevin Ongenae en Leonardo Strynckx zit bij Bufi.

Praktisch

De deuren van COREtec Dôme in de Nortlaan 13 gaan open om 17 uur. Een halfuurtje later begint de eerste amateurkamp en omstreeks 19 à 19.30 uur verwacht men de eerste profkamp. De weging heeft plaats in de COREtec Dôme op vrijdag 14 juni om 14 uur.

Tickets: VIP’s 175 euro, zitplaatsen 25 euro. Bestellen via deze link

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier