Oostends sportmonument André Brissinck (79) overleden

Wijlen André Brissinck. © gf
Redactie KW

In Bredene is op zondag 23 juni André Brissinck overleden. Hij werd 79 jaar. Brissinck was een waardevol en actief figuur in de Vlaamse roeiwereld.

André Brissinck was als kinesitherapeut onder andere erevoorzitter van de Oostendse roeiclub KRNSO. Na zelf te hebben geroeid, werd hij in 1971 lid van de raad van bestuur, waarna hij in 1993 voorzitter werd van de KRNSO. Een prioriteit was het wegwerken van een schuldenlast van het verleden, waar hij met zijn bestuur in slaagde. Ook sportief kende de club onder zijn beleid heel wat succes. Brissinck was tot in 1995 twaalf jaar lid van de Vlaamse Roeiliga en later actief als schatbewaarder bij de Koninklijke Belgische Roeibond.

Als internationaal scheidsrechter fungeerde hij als kamprechter op de Olympische Spelen van Barcelona. Hij schreef de historiek ‘125 jaar Roeisport in Oostende’ en werkte mee aan de tentoonstelling over de geschiedenis van 125 jaar KRNSO en tal van andere activiteiten. Als scheidsrechter was hij tevens actief op het WK, waar Björn Hendrickx voor het eerst in de geschiedenis van de KRNSO een finaleplaats behaalde in een seniorenreeks.

In 2010 gaf hij de voorzittersfakkel door aan Freddy Hendrickx en bleef in het KRNSO-bestuur als ondervoorzitter tot 2013. In dat jaar kreeg Brissinck een Lifetime Achievement Award voor zijn jarenlange inzet voor de Oostendse sport. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier