Oostends Loopcriterium gaat van start

Redactie KW

De 54ste editie van de Corrida Sas-Slijkens, de eerste wedstrijd van het Oostends Loopcriterium 2016 en georganiseerd door KRNSO, kreeg 343 deelnemers aan de start.

Alle deelnemers moesten 7,4 km lopen. Van bij de start zonderde zich een kopgroep af met Jurgen Boterberghe (Torhout), Bert Deschodt (Harelbeke), Alain Geerts (Impe), Kurt Verbrugghe (Oostende) en Thomas Debevere (Brugge). Op het einde van de eerste ronde liepen Debevere en Boterberghe weg van hun medevluchters. In de tweede ronde demarreerde Debevere, 33 jaar en bankbediende in Oudenburg, en Boterberghe moest een gaatje laten.

Debevere, die voor het eerst deelnam in Oostende, liep als eerste over de streep, in 25’13”, zeventien seconden sneller dan triatleet Boterberghe. Deschodt finishte als derde, op 30 seconden van de winnaar. Alain Geerts won de spurt voor de vierde plaats tegen Verbrugghe. De andere ereplaatsen warren voor Guy De Blander (Roosdaal), Stefaan Tanghe (Beernem) en Glenn Vermander (Dadizele). Charline Vanneste (Meulebeke) liep als eerste dame (23ste in totaal) over de streep, na 27’54”. Tweede dame was Heidi Hertveldt (Oostende) op iets meer dan een minuut. Derde was Carline Deseyn (Deerlijk). De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium 2016 is Oostende-Brugge op zondag 6 maart. Deze wedstrijd telt alleen voor de teamcompetitie.

(FRO – foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier