Oostende kent G-sportsubsidie toe aan drie sportclubs

Sportschepen Bart Plasschaert (links) met vertegenwoordigers van de drie sportclubs die een G-sportsubsidie ontvangen. © gf
Hannes Hosten

Stad Oostende wil sportclubs graag ondersteunen om een G-sportwerking op te zetten. Drie Oostendse sportclubs dienden een subsidieaanvraag in die voldoet aan de voorwaarden. De verenigingen Dive + (duiken), Dukes on Wheels (rolstoelbasket) en WIK Oostende (gymnastiek en dans) ontvangen elk 8.333 euro voor de aankoop van aangepast sportmateriaal voor personen met een beperking.

“Het stadsbestuur stuurde een bevraging naar alle erkende sportverenigingen die beschikken over een G-werking of dergelijke werking promoten. Hieruit bleek dat de grootste nood ligt bij het voorzien van aangepast sportmateriaal voor personen met een fysieke beperking. Dit materiaal is heel specifiek en daardoor dikwijls ook prijzig. Hiermee wil de stad hen ondersteunen hun G-sportwerking te intensifiëren of van de grond te krijgen”, vertelt schepen van Sport Bart Plasschaert (CD&V).

Drie Oostendse verenigingen dienden een aanvraag in die voldeed aan de voorwaarden. Dive + vzw en Dukes on Wheels vzw hebben al een bestaande werking voor personen met een fysieke beperking.

De Koninklijke gym- en dansclub Willen Is Kunnen vzw heeft plannen om een G-werking op te starten met behulp van de subsidie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier