Niels Van Zandweghe en Tim Brys in loodzware halve finale op WK roeien

Niels Van Zandweghe en Tim Brys. © BELGA
Redactie KW

Na het opschorten van de races van de vierde WK dag wegens ongunstige weersomstandigheden maakte de jury het gewijzigd wedstrijdschema bekend.

Als het weer het toelaat, gaan Pierre De Loof en de lichte dubbeltwee Brys-Van Zandweghe al donderdagochtend de wedstrijdbaan van Plovdiv op. De Loof moet om 9.49 uur (8.49 uur Belgische tijd) zijn uitgestelde kwartfinalerace afwerken, twee uur later starten Tim Brys en Niels Van Zandweghe in hun halve finale.

Door hun derde plaats in hun kwartfinale, vooral te wijten aan de ongunstige baan waarop ze die moesten roeien, zitten Brys en Van Zandweghe in een loodzware race met de Italiaanse vicewereldkampioenen Oppo-Ruta, de Polen Kowalski-Jankowski, vierde op het WK 2017, en de Ierse vice-olympische kampioenen Gary en Paul O’Donovan. Ze moeten die ‘finale avant la lettre’ op de koop toe ook nog op de buitenbaan afwerken.

Zij zullen zich dus vanop die baan zes binnen de top drie moeten roeien om door te stoten naar hun tweede WK-finale op rij. Geen onmogelijke, maar wel een erg moeilijke opdracht.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier