Michael Obasuyi bedankt supporters na Olympische deelname met receptie: “Zijn supporters zijn voor Michael erg belangrijk”

Mama cCroline Decuyper en papa Omoruyi Obasuyi zijn Michael's grootste steun. © (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Michael Obasuyi (22) – de hordeloper die onlangs nog ons land vertegenwoordigde op de Olympische Spelen in Tokio – bedankte afgelopen zondag zijn supporters voor hun steun aan de hand van een receptie in Sporthal De Spui. “Jullie geloofden in mij vanaf het eerste uur.”

Obasuyi kon op 3 augustus zijn ambities om in de halve finale van de Olympische Spelen te staan in zijn discipline, niet waarmaken. Hij eindigde pas als zesde in zijn reeks. Weg droom. Ondertussen maakte de teleurstelling bij de Oostendenaar plaats voor trots en dankbaarheid om erbij te mogen zijn. Hij bedankte zijn supporters die hem vanop het thuisfront steunden tijdens zijn Japans avontuur.

“Ik had die dag een complete off-day”, duidt Michael. “Als atleet wil je altijd je beste prestatie neerzetten. Als dat dan niet lukt op het moment dat het echt moet, dan baal je. Zeker als je weet dat je beter had kunnen doen. Ik liep niet zo lang daarvoor nog de Olympische limiet met 13”32 op de 110 meter. Natuurlijk was ik erg ontgoocheld. Maar je mag daar ook niet te lang blijven stilstaan. Ik heb er lessen uit getrokken en kijk alweer naar de toekomst.”

Het was mama Caroline Decuyper die de ‘Dank je wel’-receptie had geregeld voor haar zoon. “Michael heeft zo hard gewerkt om te bereiken wat hij ondertussen heeft bereikt”, zegt Caroline. “Zijn supporters zijn voor hem erg belangrijk. Dan is het voor ons maar een kleine moeite om hen op gepaste wijze te bedanken.”

Michael hoopt dat de sport in de toekomst wat meer persaandacht krijgt. “Het is nooit simpel geweest voor jonge atleten als ik om in de spotlights te staan”, vertelt Michael. “Daarnaast moeten wij ook financieel veel zelf regelen. Dankzij de vele sponsors kan dat ook, maar simpel is het niet. De afgelopen vier jaar zijn er veel momenten geweest waarbij we dachten dat het financieel onhaalbaar zou worden. Maar we hebben ons er altijd door blijven slaan, met een Olympische deelname als gevolg.”

Michael bereidt zich momenteel voor op het WK indoor in Belgrado in maart volgend jaar. Daarnaast ligt de focus ook al op de Olympische Spelen in Parijs, binnen drie jaar.