Megasucces voor 27ste Walvissloepenrace van roeiclub KRNSO

Het winnende team van vzw De Patio, samen met burgemeester Bart Tommelein en kunstenaar Dirk Bonne. © FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Roeien is geen sport voor ‘mietjes’ en als dat dan nog moet gebeuren in een valsloep uit de tijd van de Vikings, met teams van bedrijven, vijf roeiers en een stuurman, dan kom je tot een fantastisch evenement vol ambiance en vooral uitstekende teambuilding.

KRNSO, de Oostendse roeiclub, organiseerde zaterdagnamiddag de 27ste editie van de spectaculaire Walvissloepenrace voor bedrijven. Niet alleen de zon en de stevige wind waren van partij, maar ook 15 ploegen in de open klasse en 7 damesploegen. Die werden tijdens de ‘zware races’ luid aangemoedigd door de massaal opgekomen supporters.

De bedrijventeams bestaan steeds uit vijf roeiers en één stuurman of -vrouw en roeien een afstand af van 200m met draaipunt. Elk team moest twee reeksen roeien, telkens twee boten en aan de hand van de tijden werden de finales samengesteld.

In de open categorie ging de zege dit jaar naar het team van vzw De Patio, dat de snelste tijd van de dag neerzette, 1’59”84. De Patio kreeg de gouden medailles en de nieuwe wisseltrofee “De Sloep”, een kunstwerk van Bredenaar Dirk Bonne, secretaris van MYCNZO, Model Yacht Club Noord Zee Oostende.

Vorig jaar werd die trofee definitief gewonnen door Lithobeton 1, dat nu vrede moest nemen met de tweede plaats en zilver. Groep Verhelst, die met vijf ploegen deelnam, kreeg de bronzen medaille.

Vzw De Patio staat voor bijzondere jeugdzorg met elf vestigingen in heel Vlaanderen. Het winnende team bestond uit Maarten Lestabel, Arne Dubois, Maxim Serlez, Peter Vandecaveye, Peter Messelier en Simon Vroomen.

Bij de dames was er dit jaar een record-bezetting met zeven ploegen, die het beste van zichzelf gaven! Na een zeer spannende finale pakte het team van Billy’s Whisky Barrel D, met slechte 30 honderdsten van één seconde, de zege. Na drie overwinningen mochten de dames van Billy’s Whisky Barrel D de wisselbeker “De Golf” definitief meenemen naar huis. Zilver was voor Sitca Belgium en brons ging naar het team van Lithobeton Dames.

Tijdens de wedstrijden verbroederden kader- en personeelsleden van de deelnemende bedrijven. De sportieve namiddag, vol spanning en ambiance, werd afgesloten met een overheerlijke barbecue met liefst 250 hongerige en dorstige ‘eters’, roeiers en supporters!

De volgende organisatie van KRNSO, in samenwerking met Ostend Sailing en de Vlaamse Roeiliga, wordt de Ostend Beach Sprint Cup, die telt voor het Belgisch Kampioenschap op open water en gaat door op 23 augustus, aan de Halve Maan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier