Marlon Colpaert in A-finale, Van Zandweghe/Vyvey in halve finale op Wereldbeker in Luzern

De Oudenburgenaar werd tweede in zijn reeks. © ACR

Marlon Colpaert heeft zich vrijdag tijdens de tweede manche van de wereldbeker roeien in het Zwitserse Luzern rechtstreeks gekwalificeerd voor de A-finale van de lichte skiff. De Oudenburgenaar werd tweede in zijn reeks en werkt zaterdag om 13.04 uur zijn medaillerace af.

De Bruggelingen Niels Van Zandweghe en Tibo Vyvey plaatsten zich op hun beurt voor de halve finales in de lichte dubbeltwee door in hun serie derde te eindigen na Zwitserland en Tsjechië. Hun halve eindstrijd, waarvan de eerste drie duo’s zich mogen opmaken voor de finale, staat zaterdag geprogrammeerd om 11.40 uur.

Tim Brys en zijn reserve voor de Spelen in Parijs Gaston Mercier schopten het vrijdagochtend in de skiff tot in de kwartfinales dankzij een tweede en derde plaats in hun reeks.

Vrijdagnamiddag kwam Mercier als zesde en laatste in zijn reeks aan, waardoor hij zaterdag om 14.25 uur veroordeeld is tot de D-finale (plaatsen 19 tot 24). Brys paste uiteindelijk voor zijn kwartfinale omdat hij zich te ongemakkelijk voelde vanwege een verkoudheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier