Mario Vandenbogaerde pakt met winst tegen Van Barneveld en Huybrechts ticket voor derde en vierde European Darts-toernooi

Vandenbogaerde versloeg in zijn beslissende wedstrijden de Nederlander Raymond van Barneveld met 6-2 en Kim Huybrechts met 6-5. © ZB

In het Engelse Barnsley, waar de Tour Card Holder Qualifiers darts plaatsvonden voor de International Darts Open (ET3) en de German Darts Grand Prix (ET4), was Mario Vandenbogaerde maandag de enige Belg die zich voor de twee toernooien kon plaatsen.

Vandenbogaerde versloeg in zijn beslissende wedstrijden de Nederlander Raymond van Barneveld met 6-2 en Kim Huybrechts met 6-5. De West-Vlaming kon zich eerder dit seizoen al plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Baltic Sea Darts Open (ET1) dat vanaf vrijdag van start gaat in het Duitse Kiel.

Tijdens de kwalificaties voor de International Darts Open (ET3), die van 30 maart tot en met 2 april doorgaat in het Duitse Riesa, konden ook Kim Huybrechts en Brian Raman een ticket verzilveren voor het hoofdtoernooi.

Dimitri Van den Bergh is dankzij zijn top zestien-status sowieso zeker van deelname aan de European Tour-toernooien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier