Male en Sint-Michiels aan het feest: “Een moment om te koesteren!”

Op de foto zien we scheidsrechters Erik Reybroeck en Eric Maenhout met daarnaast de dames van Sint-Michiels met v.l.n.r. Fien Van Parys, Sofie Cool, Nele Bruggeman, Shana Verdonck, Kelly Cool, Jasmien Vandenbruwaene, Lisa Verdonck, Nathalie Lievens en coach Bart Rosseel. Vooraan zien we Male met Sarah Bosma, Ellen Bosma, Sofie Comeyne, Tine Comeyne, Marie-Fleur Van Bosstraeten, Charlot Van Bosstraeten en coach Siebren Sevenhant. (foto Jan Vanhecke) © Jan Vanhecke;0497505084 info@janvanhecke.be
Redactie KW

In Male mochten ze de bekerfinales organiseren. Als klap op de vuurpijl stonden zowel het mannen- als het vrouwenteam in de finale. Bij de vrouwen was Sint-Michiels de verdiende winnaar, terwijl de heren na een nipte zege de beker de hoogte in mochten steken.

De kapitein van Sint-Michiels, Fien Van Parys (31), was uiterst fier na de vlotte 30-15-overwinning: “Ons seizoen begon niet goed: twee nederlagen zorgden ervoor dat we het hele seizoen op achtervolgen aangewezen waren en tenslotte als tweede eindigden. We zijn als een diesel aan de competitie begonnen, maar daarna speelden we een ijzersterke terugronde.”

“Zo stonden we vol vertrouwen in de finale, die we van de eerste minuut naar ons toe konden trekken. Aan de rust stonden we 7 punten voor, maar bleven rustig verder spelen waarna we verdiend wonnen. Vandaag waren wij de beste, terwijl Male verdiend kampioen werd. Voor onze club is het een heel mooie prijs en ik wil ook nog eens ons tweede damesteam bedanken.”

“In de halve finale versloegen we hen, maar ze zijn blijven trainen, zodat we vandaag scherp in de finale stonden. Niet zo gemakkelijk, want in onze club zitten heel wat mama’s met twee of meer kinderen, waarbij de mannen op hun kroost moeten letten terwijl we trainen. Niet zo simpel natuurlijk, maar ze staan volledig achter onze sport en zullen straks ook uitbundig met ons meevieren”, besluit Fien.

Male wint thriller

Bij de mannen kregen we een verrassende finale tussen vice-kampioen Male en het vijfde gerangschikte Ichtegem. Na een thriller won Male uiteindelijk met 28-26. Meteen was de tweede bekerwinst op rij een feit.

Beloftevolle jongere Kobe Sevenhant: “In de competitie hadden we het al knap lastig met Ichtegem. We wisten dat deze wedstrijd alle kanten uit kon gaan. De kloof werd nooit groter dan twee puntjes, waardoor je weet dat elk foutje afgestraft kan worden. Vandaag konden we geen beroep doen op onze gekwetste achterspeler Jonas Compernolle, maar hij werd opnieuw prima vervangen door de jonge Edward Vanderghote, die ook in de competitie heel wat mooie dingen liet zien. Voor hem was het, net als voor ons volledig team, een prachtige beleving: een belangrijk moment om te koesteren!” besluit Kobe.

Na de bekerfinales werden nog individuele prijzen uitgereikt. Jason De Vooght (Sint-Michiels) werd verkozen tot speler van het jaar, terwijl Ellen Bosma (Male) speelster van het jaar is. Beloftevolle jongeren werden Kobe Sevenhant (Male) en Charlotte D’Hoore (Sint-Michiels). (Jan Vanhecke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier