Lefèbvre en Heuninck klimmen op EK zeilen naar zesde plek

Oostendenaar Yannick Lefèbvre en Jan Heuninck zijn op de tweede dag van het EK zeilen in het Portugese Vilamoura in de 49er-klasse naar de zesde plaats gestegen.

De Belgen stonden 63ste na dag één en finishten donderdag als vijfde, derde en zesde. Daardoor viel hun resultaat van woensdag weg. Met 14 punten hebben ze er acht meer dan de Nieuw-Zeelanders Isaac McHardie en William McKenzie. Die komen niet in aanmerking voor de Europese titel en leiden met een punt minder dan de Oostenrijkers Keanu Prettner en Jakob Flachberger. Jan van Maercke en Leonard de Silva staan 87ste (op 91 teams) met 73 punten.

49erFX

In de 49erFX zakten Isaura Maenhaut en Anouk Geurts vier posities naar plaats 16 (op 55 duo’s) met 43 punten na zes regatta’s. Ze eindigden donderdag als 7de, 11de, 11de en 10de.

De Italianen Jana Germani en Giorgia Bertuzzi voeren het klassement aan met 12 punten. In Scheveningen verzekerden Maenhaut en Geurts België deze zomer van een quotaplaats voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs.

Na vijf regatta’s (waarvan vier donderdag) in de Nacra 17 staan Lucas Claeyssens en Jannes Ravelingien (75 ptn) op de 21ste plaats, Kwinten en Lieselotte Borghijs (110 ptn) zijn 31ste en Arthur de Jonghe en Mira Vanroose (131 ptn) 36ste (op 38 teams).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier