Krachtbalfederatie schrapt nu ook bekercompetitie

Deze jongeren, uitkomend bij de U14 van Krachtbalclub Sint-Michiels, mogen opnieuw trainen. Een bekeravontuur zit er jammer genoeg niet meer in.© JV
Deze jongeren, uitkomend bij de U14 van Krachtbalclub Sint-Michiels, mogen opnieuw trainen. Een bekeravontuur zit er jammer genoeg niet meer in.© JV
Redactie KW

De Vlaamse krachtbalfederatie heeft, nadat het eerder al de competitie afgelast had, nu ook de bekercompetitie moeten schrappen.

“Vriendschappelijke wedstrijden en de bekercompetitie moeten we jammer genoeg schrappen aangezien de coronacijfers nog niet goed genoeg zijn”, legt voorzitter Geert Bolle uit. “We hadden gehoopt om in de maanden april-mei de bekercompetitie weer op de rails te kunnen krijgen, maar dat is helaas niet mogelijk. We wilden ook al duidelijke afspraken maken met krachtbalclub Sporting Brugge, die eind mei de bekerfinales zou organiseren, zodat die club niet nodeloos kosten zou maken.”

Trainingen

“We willen nu maximaal inzetten op activiteiten binnen de eigen club. Want we weten immers dat het sociaal contact heel belangrijk is voor onze leden. Daarom mag elke speler de trainingen hervatten. Voor de U18 mag er in groepen tot 10 spelers getraind worden. Voor de seniores is dat in groepjes van maximum vier spelers. De kleedkamers en clublokalen moeten wel gesloten blijven.”

“Mocht er opnieuw groen licht komen om wedstrijden te spelen tegen andere clubs, dan mogen er natuurlijk vriendschappelijke wedstrijden georganiseerd worden. Hopelijk kunnen we dat vlug realiseren, maar de gezondheid gaat natuurlijk voor”, stelt Geert Bolle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier