KR Brugge met een mooie delegatie naar BK lange boten

Op het komende BK komen heel wat talentvolle jongeren van de KRB in actie. © ACR
Redactie KW

In Hazewinkel heeft op zaterdag 28 en zondag 29 september het Belgisch kampioenschap roeien in lange boten plaats. De Koninklijke Roeivereniging Brugge ambieert er medailles bij zowel de junioren, senioren als masters. Voor olympiër Tibo Vyvey wordt het zijn allerlaatste wedstrijd in een lichte dubbel.

Tibo Vyvey roeit met Pepijn Van Caneyt. Hij is een lichtgewicht, maar technisch zeer sterk. “In die boot is het met Tibo een hoofdstuk dat we afsluiten. Hopelijk succesvol”, klinkt hoofdtrainer Piet Graus. “Zijn eerste jaar na Parijs wordt voor hem sowieso een aanpassing. Tibo moet zwaar worden. Zijn studies blijven prioriteit een waardoor hij niet elke maand op stage zal gaan. Begin februari zijn de examens gedaan, tot dan blijft hij wel in Gent en Brugge trainen.”

Piet Graus blikt als trainer van Tibo en Niels Van Zandweghe nog even terug op hun Spelen. “Ons doel was top acht. Dat is niet gelukt, in toch wel zware races. Alle beste lichte skiffeurs gingen er in dubbel. In de voor hen zo belangrijke B-finale lagen Tibo en Niels de eerste duizend meter een stuk achter, de tweede helft keerden ze sterk terug. Uiteindelijk moesten ze de Fransen nog zeer nipt laten voorgaan.”

Masters

Op het komende BK komen heel wat talentvolle jongeren van de KRB in actie. Allen gasten die jonger zijn dan 17. Lukas Depla als enige 18-jarige. “Hij roeit in een dubbel vier en vier zonder met Xander Lamon, Thor Verhoeven en Tiboud Manhaeghe. Bij de mannen U23 is er voor de laatste keer Brecht Verkest en Rowan Leys in die leeftijdscategorie. Lukas en Thor Verhoeven, Babet Vincke en Sara Denolf roeien dan weer in een gemengde vier dubbel bij de U19.”

Er zijn ook heel wat masters die zich voor het BK hebben ingeschreven. Zoals de sterke dubbel met Marie-Anne Vandermoere en Ann Peeters. “Veel masters namen vorig jaar voor de eerste keer deel aan het BK. Dit gaf hen veel zin en de motivatie om te trainen. In het verleden hadden ze geen doel, nu werken ze wel degelijk naar dat kampioenschap toe, zowel in korte als lange boten”, besluit Piet Graus. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier