Kortrijkse handbalclub Apolloon traint weer

De spelers van Apolloon waren tevreden over de heropstart van de training. (gf)
De spelers van Apolloon waren tevreden over de heropstart van de training. (gf)
Jan Steenhoudt
Jan Steenhoudt Editieredacteur KW Kortrijk – Menen – Waregem

De kogel is door de kerk. Het herenteam van handbalclub Apolloon Kortrijk kon na meer dan een half jaar eindelijk opnieuw trainen. De spelers trekken drie keer week naar de Lange Munte, waar er al een fysiek fundament wordt gelegd voor volgend seizoen.

Eerstenationaler Apolloon Kortrijk zag zijn seizoen na één gewonnen thuismatch tegen de Limburgse topper Houthalen al meteen gestopt. In januari droomden velen van een heropstart, maar uiteindelijke besloot de Vlaamse Handbalvereniging om enkel de zes Belgische ploegen uit de BENE-League, een Belgisch-Nederlandse competitie, wedstrijden te laten spelen. Zo bleef Apolloon, dat als eerstenationaler net uit de boot viel, op zijn honger zitten. Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen zijn sinds 3 mei de trainingen voor de senioren wel opnieuw opgestart.

“Een verademing”, zegt Apolloon-voorzitter Karl Laverge. “Iedereen terugzien, dat deed toch wel even deugd en geeft ook de rest van het bestuur een extra drive. Hoe het verder moet? Coach Luc Vercauteren, die uit Antwerpen komt, gaf aan zeker tot midden juni training te willen geven. We zijn in overleg over een eventuele overbrugging naar de echte voorbereiding in augustus. Want nu een maand beginnen, om dan weer te stoppen, is wat onnozel. Uiteraard bekijken we dit met respect voor de privé-plannen van onze spelers, want die zullen er natuurlijk zijn.”

Beachhandbal

Apolloon werkte ondertussen een nieuwe editie van het jaarlijkse beachhandbal uit. “Die zou normaal in het laatste weekend van juni plaatsvinden. Niet op de Grote Markt, maar op het beachvolleybalveld aan de Lange Munte. In eerste instantie is het ook niet de bedoeling om gans België uit te nodigen, en beperken we ons tot de eigen jeugdspelers. We zien dan wel of er meer mogelijk is”, besluit Karl Laverge.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier