Julie Van Hauwaert (18) opnieuw naar BK tafeltennis voor A-spelers: “Titel verlengen in dames dubbel”

Julie Van Hauwaert komt in actie op het BK tafeltennis voor A-spelers in Leuze. © ACR
Redactie KW

Vorig jaar had het Belgisch kampioenschap tafeltennis voor A-spelers in Knokke-Heist plaats. Dit weekend 23 en 24 maart is dat in Leuze waar Julie Van Hauwaert (18) uit Zandvoorde een van de deelnemers is.

Julie Van Hauwaert (A8, TTC Zandvoorde) speelde eerder dit jaar de finale van het BK U19 tegen Sara Devos (A4) waarin ze verloor. Met Sara uit Kachtem wil Julie nu de nationale dubbeltitel bij de A-spelers verlengen. “Net als vorig jaar moeten we rekening houden met Margo Degraef en Nathalie Marchetti. Maar Sara en ik spelen al zolang samen dat we hun niveau wel aankunnen.”

Daarnaast speelt Julie op het BK in dubbel gemengd, met haar clubgenoot, de Bruggeling Lucca De Jonckheere, alsook individueel. “Vorig jaar was ik door mijn goede ranking meteen zeker van een plaats in de kwartfinales. Nu sta ik wat lager en dien ik in de poules te starten, die reeds op zaterdag beginnen om dan hopelijk zover mogelijk te geraken.”

“Ik merk dat ik nu iets minder kan trainen”

Net als Sara is Julie in de Franse competitie actief. Al is ze dit seizoen van ploeg veranderd, van Saint-Quentin naar Petit-Quevilly dat samenwerkt met Rouen. “Dit is in eerste nationale, de reeks onder de Pro A en Pro B”, vertelt Julie in haar eerste jaar aan de hogeschool, in de richting voeding en dieetkunde in Leuven. “Het is anders dan de voorbije jaren. Ik merk dat ik nu iets minder kan trainen, maar ik probeer mij hiervoor toch zoveel mogelijk vrij te maken. Het is druk, maar het lukt wel. Ik train nog altijd aan de topsportschool in Leuven, net als de anderen binnen het nationale team en heb met Dandoy Sports een nieuwe materiaalsponsor.”

Geregeld trekt Julie ook naar TT Kempen in Antwerpen. “Dat varieert van week tot week, want mijn schoolschema is niet altijd hetzelfde. Na de paasvakantie volgt voor mij een tornooi in Frankrijk, Luxemburg en één in Spa in ons land. Drie tornooien op twee weken met de nationale ploeg die ik zelf moet bekostigen. Sinds ik studeer en niet meer op de topsportschool zit, dien ik vanaf dit jaar alles zelf te financieren.” (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier