Jabbeke op tijd klaar voor topper

De Jabbeekse heren zijn klaar voor de topper. © (Foto JV)
Redactie KW

Het mannenteam van KRB Jabbeke had geen problemen met Ichtegem. Het won dan ook verdiend met 26-17 en kon Tim Versyck midden de tweede helft zelfs rust gunnen met het oog op de topper van volgende week tegen Sint-Michiels, dat de Brugse derby tegen Sporting Brugge won met 17-32. Kampioen Buggenhout was een maatje te sterk voor Assebroek: 32-12.

De Jabbeekse speler-coach Vincent Mahieu is vol vertrouwen: “Ons team is naar het beste niveau aan het toegroeien. Dat is zeker nodig, want zaterdag moeten we top zijn tegen Sint-Michiels. Bij verlies zou ons seizoen wel eens gedaan kunnen zijn, want dan zouden we vier punten minder kennen dan het leidersduo Sint-Michiels / Buggenhout. Jammer genoeg leden we op Buggenhout door de kwetsuur van onze achterspeler Hendrik Baert een eerste nederlaag op. Maar ook vorig seizoen waren we een gans jaar op achtervolgen aangewezen. Mits winst doen we opnieuw mee voor de titel, dus moeten we vol voor de overwinning gaan. Ik denk dat het een partij zal worden waarbij de aanvallers het spel zullen domineren.”

Bij de vrouwen werd de absolute topper tussen de twee leiders Baasrode en Sint-Michiels verrassend uitgesteld wegens wateroverlast. Meteen een meevaller voor de Oost-Vlaamse kampioen, die geen beroep kon doen op beloftevolle jongere Lien Supply. De Brugse speelster van het jaar Nathalie Lievens kon zo ook haar krachten sparen waardoor ze een mooie prestatie kon neerzetten op de marathon in haar Brugge.

(JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier