Indra Médard rijdt naar zilver in de marathon op slotdag EK Skeeleren in Oostende

Indra Médard (links) greep op de afsluitende marathon een zilveren medaille na zijn ploeg- en landgenoot Bart Swings. © Rino Vanhooren
Redactie KW

Donderdag werd het EK skeeleren traditioneel afgesloten met de marathon voor vrouwen en mannen. Deze had plaats in het hartje van Oostende met aankomst op de Alfons Pieterslaan, nabij het stadhuis in Oostende.

Indra Médard uit Zandvoorde en lid van de plaatselijke Zwaantjes Roller Club reed er op de weg naar een zilveren medaille na zijn landgenoot Bart Swings, die na zijn wereldtitel op die afstand vorig jaar nu dus ook Europees goud greep. Bij de vrouwen werd thuisrijdster Fran Vanhoutte dertiende.

Zeven medailles

België behaalde over het hele tornooi in eigen land zeven gouden medailles. Met deze verovering eindigde men in Zandvoorde op de derde plaats in de medaillestand.

Bij ZRC kan men alvast tevreden terugblikken op een zeer geslaagde organisatie van het EK, met daarbovenop twee Europese titels op de 1000 meter voor Fran Vanhoutte (seniores) uit Gistel en Lyssa Vansteenkiste (juniores) uit Roksem. Deze week werd voorzitter Marc Decraemer tevens verkozen tot erelid van Skate Vlaanderen. Voor de nationale skeeleraars gaat het nu richting het WK, dat in Italië plaatsheeft, van 13 tot en met 21 september. (ACR)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier