Hockeyclub Koksijde blaast tien kaarsjes uit

De bestuursleden rond hockeyinternational Vincent Vanasch (derde van links): Emma Figoureux, Glen Viaene, Paul Stockman, Nathalie Jacobs (voorzitter), Johan Decadt (afscheidnemend penningmeester), Kim Calcoen, Pieter Markey, Mieke Geldof en Alain Deschryvere. © MVO
Redactie KW

Hockeyclub Koksijde, die tien jaar geleden van start ging als HC Sporkin Veurne, mocht eind augustus tien kaarsjes uitblazen. In september vierde de sportclub dit jubileum feestelijk in Het Liefoord 2.0 in Koksijde.

Eregast op het jubileumfeest was de Red Lions-doelman Vincent Vanasch, die graag met alle hockeyspelers op de foto ging en truitjes signeerde. Hij beloofde tijdens zijn toespraak een goed woordje te doen bij de verantwoordelijken van de nationale ploeg zodat de Red Lions een wedstrijd of een oefenstage zouden doen op het hockeyterrein van Oostduinkerke. Over twee jaar organiseert België namelijk het wereldkampioenschap hockey in Waver. “Dit wordt misschien het afscheidstornooi van onze nationale hockeykeeper Vanasch, die sinds 2012 een vaste waarde is bij de Red Lions, met wie hij aan vier opeenvolgende Olympische Spelen heeft deelgenomen”, zegt penningmeester Johan Decadt.

Afscheid

Het hockeyfeest is echter ook het afscheid van medestichter Johan Decadt (62). “Na tien jaar geef ik de fakkel van bestuurslid en penningmeester door aan Kim Calcoen”, klinkt het. Voorzitter Nathalie Jacobs bedankt de afscheidnemende bestuurder voor zijn initiatief in 2014 en zijn inzet de voorbije tien jaar. Ze hoopt dat hij verder wil fungeren als hockeyscheidsrechter voor de club. Er werden ook vier aanwezige spelers gelauwerd voor tien jaar onafgebroken lidmaatschap: Andy Vermeulen en Johan Decadt uit Veurne en Pieter Markey en Paul Stockman uit Koksijde. Ook Guillaume Vandevoorde uit Gistel is tien jaar clublid. Dit seizoen spelen vijf jeugdteams in competitie en telt de lokale hockeyclub 160 leden. Alle thuiswedstrijden (op zaterdag) en de trainingen (van dinsdag tot vrijdag) vinden plaats op het waterveld in Sportpark Hazebeek in Oostduinkerke. De club staat ook open voor recreatieve spelers. (MVO)

Meer info via www.hckoksijde.be of via info@hckoksijde.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier