Hermes AC organiseert Leeuwtjescriterium

Robbe Dejonghe en Bren Vandenberghe. © (Foto FRO)
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Zaterdag organiseerde Hermes Atletiekclub Oostende, in navolging van Roeselare, Oostduinkerke, Knokke, Beernem, Zwevegem, Nieuwpoort en Poperinge, een manche van het Leeuwtjescriterium 2021, een initiatief van het provinciaal comité Atletiek West-Vlaanderen.

Hermes AC mocht een 80-tal jonge atleten, miniemen en pupillen, afkomstig van 17 clubs, ontvangen voor deelname aan de verschillende disciplines. De miniemen konden zich uitleven op 800 m en 1.000 m, speerwerpen, hoog- en verspringen. De pupillen kregen 60 m, 1.000 m, speerwerpen en hoogspringen voorgeschoteld. Uiteraard was er grote belangstelling van ouders en grootouders, die gratis de prestaties van hun jonge talenten mochten bijwonen.

Robbe Dejonghe (11) is lid van al zes jaar lid van Hermes AC. Hij moet voorlopig alle disciplines oefenen maar geeft toch de voorkeur aan verspringen. Hij heeft de liefde voor de atletieksport ‘geërfd’ van mama, trainster Sylvie De Roose en papa Ben Dejonghe. Bren Vandenberghe (11) is lid van Hermes AC Jabbeke, Hij verkiest de loopnummers maar zwemt ook graag.

Op vrijdag 27 augustus organiseert Hermes AC, in samenwerking met stad Oostende, de Hermesloop, het tweede evenement ‘Oostende Loopt 2021’. Je kan deelnemen aan een 5 of 10 km. Voor de jongste sportievelingen is er Kidz Sport en een Kids Run van 400 of 800 meter.

De Kidz Sport met initiatie in verschillende sporten voor kinderen van 4 tot 12, start om 18.30u. De deelname is gratis. Er staan ook twee loopwedstrijden op het programma: 400 m voor eerste 8-10 jaar, 800 m voor 1O tot 12 jaar. Om 19u. wordt de start gegeven van de wedstrijden over 5 en 9,5. De deelnemers lopen op een verkeersvrij parcoers in de Schorre. Online inschrijven kost 8 euro, ter plaatse betaal je 10 euro.

Start en aankomst bevinden zich op het Jozef Verhellestadion, Torhoutsesteenweg 584, Oostende. Voor inlichtingen en inschrijvingen kan met terecht bij Hermes Atletiekclub Oostende vzw, www.hcoostende.be of carldegraeve@hotmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier