Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

Glen, hier met zijn broer Nicola.

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.

De turner van Gym Izegem kwam tot 14,833 punten en haalde hiermee de vooropgestelde selectienorm voor de Olympische Spelen. Cuyle wordt zo de derde mannelijke Belgische turner in Parijs, naast Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) en Noah Kuavita (Silok Deurne). Beide turners plaatsten zich voor de Spelen op het WK turnen in oktober vorig jaar in Antwerpen. Naast twee nominatieve tickets bemachtigde de Belgische delegatie ook nog een quotaticket dankzij de vijftiende plaats van de mannenploeg in het teamklassement.

Bij de vrouwen verdedigen regerend olympisch kampioene aan de brug met ongelijke leggers Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) de Belgische kleuren in Parijs. Derwael wist zich in de Wereldbekers via de balk te kwalificeren, Brassart greep het laatste olympische ticket op het EK in Rimini.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier