Gilles (32) maakt zich op voor Kortrijk Loopt: “Leuke voorbereiding op marathon van Berlijn”

Gilles Honoré is een van de deelnemers aan Kortrijk Loopt. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Traditioneel staat op pinkstermaandag Kortrijk Loopt op de kalender. Een loopfeest waar enkele duizenden, vooral streekgenoten, sportievelingen zich aan 6 of 11 kilometer wagen. Een van de deelnemers dit jaar is marathonloper Gilles Honoré.

Voor Kuurnenaar Gilles Honoré is Kortrijk Loopt de ideale wedstrijd tussen twee seizoenen in. “Dit is een wedstrijd die ik steeds graag meeloop”, vertelt de 32-jarige afstandsloper. “Het is in eigen streek en het is altijd plezant om heel wat bekende gezichten tegen het lijf te lopen.”

Samen met verloofde

“Deze wedstrijd is in aanloop naar een marathonvoorbereiding. Op 29 september nemen mijn vriendin Sandrine Vancraeyenest en ikzelf deel aan de marathon van Berlijn. Het doel was om in een van de twee marathons dit jaar die ik loop onder de grens van 2.30 uur te duiken. Een maand geleden slaagde ik daarin in Parijs met een chrono van 2u29’27. Dat was mijn ultieme doel waardoor Berlijn nu op een meer ontspannen manier kan voorbereid worden. Ook Sandrine zal van de partij zijn na een jaar blessureleed. Ze kon zich op de marathon van Valencia 2022 selecteren voor deze marathon. Voor haar zal deze wedstrijd belangrijker zijn dan voor mij.”

“Parijs is niet meteen de marathon waar je snelle tijden zou verwachten, maar ik beschikte die dag over goeie benen. Toch had ik in het begin geen supergevoel en er stond redelijk wat wind. Niet alle druk lag op die wedstrijd waardoor ik misschien meer relax aan de start stond. Dit leverde mij een verbetering op van mijn persoonlijk record met maar liefst vier minuten, gelopen in Valencia 2022. Nadien volgde nog een hoogtepunt toen ik Sandrine ten huwelijk vroeg in de schaduw van de Eiffeltoren.” (ze zei overtuigend JA trouwens)

Presteren op de 11 km

“Ik begon zes jaar geleden met marathons lopen aan een tempo van twee per jaar. Eerst moest ik drie pogingen ondernemen om onder de 3 uur te gaan, nu is de grens 2.30 uur doorbroken. Alles wat daar nu nog bijkomt, is voor mij bonus. Daar nog eens één à twee minuten van af doen, zou een grand cru-jaar compleet maken. Dit zou fantastisch zijn. Maar eerst ga ik nog genieten van Kortrijk Loopt waar ik toch ook goed wil presteren op de 11 kilometer”, aldus Gilles.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier