Geen winnaar in titelkamp tussen Persoon en Baumgardner na stopzetting in vierde ronde

Het team van coach Filiep Tampere met Delfine Persoon en Amy Naert en hun trainers. © Jeroen Sap

De titelkamp tussen Delfine Persoon en de Amerikaanse Alycia Baumgardner met als inzet de WBC-, WBA-, IBF-, WBO- en IBO-wereldtitels bij de supervedergewichten is vrijdag in de Lux Studios in het Amerikaanse Fayetteville (Atlanta) stopgezet in de vierde ronde, nadat onze landgenote een hoofdblessure had opgelopen bij een botsing met de Amerikaanse.

Delfine Persoon keek al zo lang uit naar die wereldtitelkamp en eindelijk was het vrijdag 27 september zover. Tussen 4 en 5 uur zaterdagmorgen stond ze in Fayetteville in de ring tegen Alycia Baumgardner (de regerende wereldkampioene bij alle bonden) die slechts 1 van haar 16 kampen verloor en de bijnaam ‘The Bomb’ kreeg.

Delfine bokste wel met een brace aan een knie omwille van een lichte blessure waardoor ze toch iets minder beweeglijk was. In de eerste ronde kwam ze al in moeilijkheden, maar vocht terug. Het was duidelijk dat het geen gemakkelijke kamp zou worden voor de West-Vlaamse. In de vierde ronde botsten Baumgardner en Persoon hard met elkaar en onze landgenote liep daarbij een diepe wonde op boven het rechteroog. De ringarts besliste dat zo verder boksen voor Persoon te risicovol was en legde de kamp stil. De refs beslisten een ‘no contest’ en dat wil zeggen dat er geen winnaar noch verliezer is. Alycia Baumgardner behoudt wel al haar wereldtitels bij de bonden WBC, WBA, WBO, IBF en IBO.

Laatste kamp?

Persoon had vooraf al gezegd dat die wereldtitelkamp in Atlanta wel eens haar laatste kamp kon zijn. En dat zal misschien ook wel zo zijn. Ze heeft met haar coach en partner Filiep Tampere een mooie profcarrière uitgebouwd waarin ze verschillende wereldtitelkampen deed. Het is mooi geweest.

De Ingelmunsterse Amy Naert bokste vorige nacht voor de WBC International Title tegen de Amerikaanse Rosalinda Rodriguez en verloor niet unaniem op punten: 97-93, 99-91 en 93-97.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier