Geen manches voor Nieuwjaar, Mol en Roeselare uitgesteld naar maart

© belga
Redactie KW

De organisatie van de CrossCup, het regelmatigheidscriterium in het veldlopen, heeft de manches van Mol en Roeselare uitgesteld van november naar maart volgend jaar. Dat maakten de organisatoren zaterdag bekend. Er komen op die manier geen wedstrijden voor Nieuwjaar.

Eerder al was de manche in Berlare, voorzien op 25 oktober, geannuleerd. Nu worden de manches in Mol en Roeselare, voorzien op 8 en 29 november, uitgesteld. De wedstrijd aan het Zilvermeer in Mol staat nu op 7 maart gepland, die op Schiervelde in Roeselare op 21 maart. De seizoensopener wordt de manche van Hannuit op 24 januari, tevens het kampioenschap van de Franstalige liga. Op 7 februari volgt in de Halve Maan in Diest de tweede manche, het Vlaams kampioenschap. Op 28 februari staat in het park van Laken het BK op de agenda.

“Door de nieuwe coronamaatregelen en de waarschijnlijk stevige aanpassingen aan de sportprotocollen hebben we bij de CrossCup besloten om de start van ons seizoen uit te stellen”, aldus organisator Jos Van Roy. “Het is geen prettig nieuws om mee te delen, vooral niet voor de atleten die zich specifiek aan het voorbereiden waren op onze eerste manches. Het voornaamste is echter nu dat we de gezondheid van de atleten en ons team kunnen garanderen. We werken met heel wat vrijwilligers van een respectabele leeftijd en willen absoluut vermijden dat er één van hen iets overkomt door het coronavirus.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier