Geen derde opeenvolgende paralympische medaille voor tafeltennisser Florian Van Acker

Florian op een archiefbeeld. © BELGA
Anton Peene Reporter

Op de Paralympische Spelen in Parijs kwam Florian Van Acker woensdag voor het eerst in actie. De 27-jarige tafeltennisser uit Sint-Juliaan begon zijn derde opeenvolgende Spelen in de kwartfinale tegen de 17-jarige Taiwanees Chen Po Yen, maar verloor in vier sets (9-11, 7-11, 12-10, 7-11).

Florian trad aan in de klasse TT11, voor tafeltennissers met een licht verstandelijke beperking. In die categorie is hij de nummer twee van de wereld. Eerder won hij al goud in Rio de Janeiro 2016 en brons in Tokio 2021. De ereburger van Langemark-Poelkapelle wilde voor de derde keer op rij een medaille meenemen naar Sint-Juliaan. Zijn ouders en enkele vrienden waren aanwezig om te supporteren.

Spanning

De match begon met een gelijkopgaande eerste set, waarin Florian nipt zijn meerdere moest erkennen (9-11). Ook in het begin van set twee nam Chen Po Yen de bovenhand (7-11). Bij 9-10 in de derde set werkte Florian een eerste matchpunt weg en uiteindelijk wist hij de set naar zich toe te trekken (12-10). Set vier begon met een snelle 0-3-achterstand en dat bleef aanhouden tot 7-10. Het tweede matchpunt benutte Chen Po Yen wel.

Chen Po Yen neemt het donderdagmiddag in de halve finale op tegen de Hongaar Peter Palos. De finale is op donderdagavond.