Fran Vanhoutte en Lyssa Vansteenkiste grijpen Europees goud in het skeeleren

Zij zorgen na twee dagen EK skeeleren op de piste in Zandvoorde voor vier medailles voor de Zwaantjes Roller Club: Indra Médard, Fran Vanhoutte en Lyssa Vansteenkiste. © Rino Vanhooren
Redactie KW

Zwaantjes Roller Club organiseert tot en met donderdag 25 juli in Zandvoorde en Oostende het EK skeeleren op de piste en op de weg. Na twee dagen op de piste kan ZRC alvast al vieren, met twee gouden, een zilveren en een bronzen medaille.

Fran Vanhoutte (21) uit Gistel kroonde zich zaterdag op de tweede dag van het EK op voor haar vertrouwd terrein tot Europees kampioen op de 1000 meter sprint. Fran was in de finale sneller dan twee Fransen, Marie Dupuy en Manon Fraboulet. Vrijdag op de openingsdag was zij ook al goed voor haar eerste Europese medaille bij de senioren, een bronzen plak op de 200 meter sprint. Haila Brunet (Frankrijk) werd Europees kampioene, Asja Varani (Italië) was goed voor zilver. Frans oudere zus Stien werd in diezelfde discipline elfde. Beide zussen vormden samen Met jorun Geerts ook het drietal dat op de relay over 3 kilometer brons greep.

Lyssa Vansteenkiste uit Roksem reed naar de Europese titel bij de junioren op de 1000 meter sprint. In totaal namen 31 renners aan die afstand deel. Lyssa haalde het uiteindelijk in een finale met acht voor de Portugese Jessica Rodrigues en de Franse Violette Braun.

Indra Médard (25) zorgde zaterdag op een boogscheut van zijn deur in Zandvoorde voor de vierde medaille voor de Zwaantjes Roller Club. Hij was goed voor zilver bij de senioren op de 1000 meter sprint nadat hij nipt de Fransman Hugo Morin moest laten voorgaan. Zijn landgenoot Jason Suttels werd derde. De dag voordien zorgde Suttels voor ons land voor een Europese titel op de afvalling voor Bart Swings.

Zondag op de nationale feestdag is er de laatste dag op de piste. Vanaf dinsdag 23 juli wordt er op de weg gereden met op donderdag 25 juli als afsluiter van het EK de marathon in Oostende. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier