Eclair Oostende vindt indoorhockey een goed alternatief: “Vooruitgang op technisch vlak”

De U10 meisjes speelt nog deze maand in zaal. Bovenaan v.l.n.r. : Amber Devooght, Eliza Wallaeys, Marie-Julie Claeys, Elvire Desmet, Aurélie Geldhof (ploegverantwoordelijke) en Alyssa Verleye (coach); onderaan v.l.n.r.: Elizabeth Vander Paelt, Loor Zoetaert, Eleonora Deruyter Boie, Amaury Van Lierde als keeper. Marilou Dewaele ontbreekt. © ACR
Redactie KW

Bij Eclair HC Oostende draagt men de klassieke pijlers binnen het hockey hoog in het vaandel. Met respect voor iedereen, alsook voor de coaches en scheidsrechters. Ondertussen wordt tot eind deze maand in zaal gespeeld.

Indoorhockey is een snelle variant van het traditionele veldhockey. “Vier jaar geleden hebben we sportief besloten om nog meer in te zetten op het indoorhockey”, opent voorzitter Tom Cnudde. De jeugd maakt er op technisch vlak een grote sprong, veel meer vooruitgang. Met kortere afstanden, op een kleinere ruimte. “Bij een fout in het veldhockey wordt de bal snel teruggelegd en het spel hervat. Iets wat ook van de hockeyspelers in zaal verwacht wordt.”

Aurélie Geldhof is bij Eclair verantwoordelijk voor de U10 meisjes en was het voorbije weekend in zaal met haar ploeg tegen Brugge actief. “Ze spelen vier keer tien minuten, met zes tegen zes. Terwijl ze buiten elk met twee spelers meer zijn”, vertelt ze. “De balken langs de zijlijn houden de bal in het spel, ze worden gebruikt en kunnen aanzien worden als een extra speler. Voor deze meisjes is het dit seizoen de eerste keer dat ze indoor hockeyen. In het begin was het wat zoeken.”

In de outdoorcompetitie is Eclair HC met dertien ploegen, vanaf VHL1, met in totaal zo’n 130 spelende leden. “We zitten zowat in de middenmoot, wat wil zeggen dat de jeugdwerking op een goede manier bezig is”, vindt de voorzitter.

Doorstroming

“Door de groei van de laatste jaren zien we dat hockey technisch is geworden. Dat er intens dient getraind te worden om op een hoger niveau te komen. Dit gaat echter niet van vandaag op morgen. Het wordt niet aangeleerd op scholen. Dus enkel bij ons in de hockeyclub.”

Eclair ziet dit seizoen een instroom van nieuwe leden. Ook van onderuit kiest men voor een doorstroming binnen de diverse ploegen. “Dat is iets wat we willen bewaken. Dat die groei aanblijft en we geen golfbeweging zien.” (ACR)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier