Drie tornooiweken padel vanaf 24 juni bij TP Yper

Alexander Saelens van Y-Mind en tornooileider Thomas Ketels. (foto API)
Anton Peene Reporter

Het wordt de komende weken een drukte van jewelste op en rond de padelvelden van TP Yper. Vanaf maandag 24 juni starten er drie tornooiweken. In de eerste week is het vooral uitkijken naar de P700-reeks, de op één na hoogste reeks die er bestaat.

Maandag wordt er vanaf 18 uur afgetrapt met de reeksen heren P100, P500 en P700, dames P100 en gemengd P300. “In de eerste week zal ik samen met Flore De Smet tornooileider zijn”, zegt Thomas Ketels (33). “Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni is het uitkijken naar de P700-reeksen. Er zijn geen spelers uit eigen club met deze ranking, maar met Nicolas Vandermarliere, Milan Vandevelde en Esteban Vercaigne doen er wel enkele streekgenoten mee. Zelf zal ik meedoen aan de P500 met Vincent Coulier. Ik hoop daar om minstens de reeksen te overleven.”

Afwisselen

De week erop zijn er dan de gemengde reeksen 100, 200 en 400, dames 50 en heren 300. “Nicolas Eeckhout en Mathias Duyck vervoegen het team van de tornooileiding dan, waardoor we meer kunnen afwisselen. In de gemengd 400 treed ik aan met Flore en daar is het onze ambitie om de tornooiwinst op zak te steken, zoals eerder dit jaar. De derde week zijn er de reeksen dames 200 en 300 en de heren 200, 400 en gemengd 500. In de gemengd 500 speel ik opnieuw met Flore en in de heren 400 vorm ik een duo met Basile Seys. Ook dan mik ik twee keer op de eindzege. Er is nog plaats voor de tweede en derde tornooiweek. Het is een periode waarin er veel andere tornooien zijn in de buurt en mensen gaan ook op reis. We hopen ook een mooi aantal supporters te verwelkomen tijdens het tornooi. Je kan achteraf nog nakaarten in onze gezellige bar, waar trouwens alle EK-matchen op de grote tv-schermen getoond worden.”

Nieuwe klassementen

Begin juli veranderen de klassementen. “De eerste week telt nog mee voor het oude klassement. De andere weken speel je nog via je oud klassement maar wordt de puntentelling toegepast op het nieuwe klassement. Zelf heb ik een P400-klassement. Afhankelijk van de resultaten met Vincent in de eerste tornooiweek kan ik nog naar P500”, aldus Thomas, die naast tornooileider ook gediplomeerd trainer en interclubleider is. “De interclub zit er nu op. We telden 13 ploegen en een handvol ploegen haalde de eindronde. Met de dames P50 hadden we zelfs één finalist, maar zij verloren van Golden Point Middelkerke in de West-Vlaamse finale”, aldus Thomas, die nog meegeeft dat er op 15 augustus opnieuw een tornooi is in samenwerking met Highlight Festival. (API)

Meer info via de website van Tennis en Padel Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier