Deze West-Vlamingen gaan voor een medaille op de Paralympische Spelen in Parijs

Marvin Odent, Michèle George en Florian Van Acker gaan voluit voor een podiumplaats. © gf
Phebe Somers

Met 28 zijn ze, de Belgen die ons land vanaf 28 augustus zullen vertegenwoordigen op de Paralympische Spelen in Parijs. Een veel kleinere delegatie dan tijdens de Olympische Spelen eerder deze zomer, maar aan ambitie ontbreekt het deze groep zeker niet. Ook de drie West-Vlaamse atleten Marvin Odent, Michèle George en Florian Van Acker gaan voluit voor een podiumplaats.

De Paralympics is het equivalent van de Olympische Spelen voor sporters met een fysieke, visuele of verstandelijke beperking. De editie in Parijs zal de vierde zijn waar ruitster Michèle George uit Waregem aan zal deelnemen. Net zoals in Londen, Rio De Janeiro en Tokio hoopt ze ook deze keer minstens één gouden medaille in de wacht te slepen. Ook tafeltennisser Florian Van Acker is niet aan zijn proefstuk toe, ook hij hoopt opnieuw een medaille – en dan liefst een gouden – terug te kunnen meebrengen naar zijn thuisstad Langemark-Poelkapelle.

De 40-jarige Ieperling Marvin Odent is wél een nieuwkomer bij de Paralympische Spelen. Na een werkongeval stortte hij zich op het handbiken, een G-sport waar hij in een mum van tijd in leek uit te blinken. Na enkele nationale en internationale titels waagt hij nu ook zijn kans op de Paralympics.