Delfine Persoon start campagne voor rematch tegen Katie Taylor in Oostende

© SB
Redactie KW

Op 11 november 2019 organiseert Boxing Team Houtland het Boksgala Oostende in de Versluys Dôme. De onbetwiste publiekstrekker wordt Delfine Persoon, die voor het eerst in actie treedt na haar vorige kamp tegen Katie Taylor.

De kamp betekent het startschot van een campagne die een rematch met Katie Taylor als doel heeft. Om zich verder te meten met de wereldtop heeft Delfine Persoon beslist om in een lagere gewichtsklasse aan te treden, namelijk de Super Featherweights.

Delfine Persoon: “De uitslag van de vorige kamp tegen Katie Taylor is door de internationale gemeenschap zeker niet aanvaard. De enige manier om hiermee om te gaan is een rematch. Ik wil hier natuurlijk wel de nodige voorbereiding voor treffen en 11 november wordt daar de start van. We wilden eens iets groots doen, dus namen we contact op met de stad Oostende, waar er meteen enthousiast werd gereageerd. De Versluys Dôme is de ideale locatie voor een groot boksevenement. Op 11 november worden er drie amateurkampen en vijf profkampen gehouden. Ik kijk alvast uit naar mijn kamp, maar ben natuurlijk blij dat meerdere boksers zich kunnen tonen op dit evenement.”

Delfine Persoon start campagne voor rematch tegen Katie Taylor in Oostende
© Getty Images

De kamp van Delfine Persoon is er één voor een nieuwe wereldtitel. Ze zal het hiervoor opnemen tegen de Nigeriaanse Helen Joseph. “Helen Joseph is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken en is een mooi uitdaging voor mij. Het is de bedoeling om op die manier wat extra druk te leggen bij Katie Taylor en ze op die manier wat uit te dagen met hopelijk een rematch als resultaat.”

Tokio 2020

Komende zomer staan de Spelen op het menu, met daarbij boksen. Heeft Delfine daarover al een beslissing kunnen nemen over een al dan niet deelname? “Tegen de Olympische Spelen zeg ik geen neen, maar enkel op mijn manier en met mijn coach (Filiep Tampere, red.). Onderhandelen is geen optie: als ik met Filiep wil gaan, moet ik alles zelf betalen. Beslissing daarover zou ergens in november moeten vallen.”

Burgemeester opgetogen

Burgemeester Bart Tommelein is opgetogen met de komst van Delfine Persoon naar het Boksgala Oostende. “De Stad Oostende is uitermate blij en vereerd om dit Boksgala in Oostende te mogen hosten. Heel België leefde mee met de prestaties van Delfine in New York en was verontwaardigd door het verdict van de jury. In Oostende zal je Defline voor het opnieuw live aan het werk kunnen zien. We duimen allemaal samen voor Delfine, zodat ze haar verdere ambities kan waarmaken.”

Het Boksgala Oostende vindt plaats op 11 november 2019 vanaf 15.30 uur in de Versluys Dôme.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier