Defoort en Vanderheyden tweede in 70.3 Ironman in Knokke-Heist

De Brugse Renée Vanderheyden werd tweede in de 70.3 Ironman in Knokke-Heist. © ACR
Redactie KW

Zondag vond de tweede editie plaats van de 70.3 Ironman in Knokke-Heist. De start (zwemmen) was in Sluis en de aankomst was nabij het evenementenplateau in Duinbergen.

De 2.600 deelnemers op de halve afstand zwemmen, fietsen en lopen kregen zachte temperaturen al moesten ze wel rekening houden met een felle landwind.

Julien Hagen

Bij de mannen werd de wedstrijd van bij de start gedomineerd door Julien Hagen. Hij is geboren in ons land, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Frankrijk. Hij komt uit Bazas (Gironde), is een rijzende figuur in zijn sport en werd dit jaar vicekampioen in zijn land.

Met een kleine achterstand kwam hij als vierde uit het water. Op de fiets gaf hij de atleten voor zich het nakijken. Tom Defoort, die aan een thuiswedstrijd bezig was, kon de voorsprong van de leider nog verkleinen. Hij bracht zijn achterstand van net geen vier minuten bij de laatste wissel tot op veertig seconden aan de meet.

Zo werd Defoort knap tweede na Hagen (3u53’20). Het podium bij de mannen werd vervolledigd door een andere provinciegenoot, Sander Clerebaut uit Roeselare. Devlin Derudder uit Tielt was de snelste zwemmer en moest uiteindelijk tevreden zijn met een vierde plaats.

In Knokke werd ook uitgekeken naar de prestaties van gewezen wielrenner Greg Van Avermaut. Hij finishte knap als dertiende en was op die manier opgeklommen van plaats 48, wat uiteindelijk goed bleek voor een derde plaats in zijn leeftijdscategorie M35-39. Wielerbondscoach Sven Vanthourenhout uit Beernem legde dan weer beslag op de vijfde plaats in de categorie M40-44. Jelle Wallays werd in de agegroup van Van Avermaet achtste.

Larissa Jasper

Bij de vrouwen kwam Renée Vanderheyden als eerste uit het water. De Brugse behield die positie op de fiets, maar tijdens de tweede doortocht op zeedijk werd ze met nog wat last van een voorbije knieblessure voorbijgelopen door de Duitse Larissa Jasper. De Nederlandse Iris Bosch werd derde.

Daags voor de 70.3 IM had in de kustgemeente de Knokke-Heist 5150 over een kwartafstand plaats. De zege daar was zowel bij de mannen als vrouwen voor het koppel Tom Demets en Lore Vanclooster die op die manier hun rijk gevulde carrière met een hoogtepunt konden afsluiten.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier