Crossduatlon op Superprestigeparcours in Ruddervoorde

Aankomst van winnaar Klaas Vantornout. © (Foto GD)
Redactie KW

Aan het weer kan het niet gelegen hebben, maar de inrichters van de tweede editie van de crossduatlon in Ruddervoorde hadden alle moeite van de wereld om een degelijk deelnemersveld op de been te krijgen en moesten tevreden zijn met een kleine veertig atleten.

Een tweetal weken geleden was het nog drummen tijdens de superprestige veldrijden op de terreinen van de gebroeders Pyfferoen. Afgelopen weekend kon de duatlon vereniging Baliebrugge gebruikmaken van dezelfde omloop. Bij de jeugd kwamen er echter maar een negental atleten opduiken voor de wedstrijd. Alexander Dekeyser uit Ruddervoorde was als enige deelnemer bij de twaalfjarigen zeker van een podiumplaats. Bij de veertienjarigen zegevierde Emiel Verschaeve uit Veldegem voor Yannis Devoldere uit Bellegem en Maarten Grijp uit Ruddervoorde.

Om 15 uur startten er een 25 renners aan de 2400 m lopen, 15 km fietsen en terug 2400 m lopen. De junioren deden 1 rondje minder en kregen 1.200 m lopen, 12 km fietsen en 1.200 m lopen voorgeschoteld. In deze jongste categorie stond er geen maat op Milo Moens uit Antwerpen voor Victor Vercouillie uit Anzegem en Andres Dekeyzer uit Veldegem. Een grote naam bij de deelnemers was Klaas Vantornout uit Torhout, ex-veldrijder die menig duel uitvocht op dit parcours. Zoals verwacht won hij deze wedstrijd met de vingers in de neus met ruime voorsprong op Alexander Chamon uit Gits en Glenn Velle uit Stene. Bij de dames won Cindy Flameyn uit Bellegem voor Sofie Foulon uit Gistel.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier