Christof uit Staden wint goud op de Special Olympics en heeft onderonsje met de koning

(foto JCR)
Redactie KW

Christof Swaenepoel (52) won op de Special Olympics in La Louvière goud in het tafeltennis. De gouden plak was voor Christof een bekroning voor zijn harde werk na een moeilijke periode. Als kers op de taart had Christof een vorstelijk onderonsje.

Christof, een man met Down, scheerde als tafeltennisser al hoge toppen in de Special Olympics. Zo behaalde hij in 2014 goud op de Europese Special Olympics in Antwerpen en sleepte hij in 2019 op de Special Olympics World Games in Abu Dhabi brons in de wacht. Hij is ook ambassadeur voor Special Olympics en werd in 2016 Krak van Staden. Sinds corona had Christof het heel moeilijk.

“Door corona kon hij één jaar niet trainen”, vertelt mama Christin Depoorter. “De terugkeer naar zijn sport liep niet van een leien dakje. Christof heeft dan ook zijn leeftijd niet mee. Zijn trainer vreesde ervoor dat het niet meer goed zou komen, maar uiteindelijk haalde hij in 2022 een vierde plaats op de nationale Special Olympics, wat een uitstekend resultaat was. Vorig jaar haalde hij brons. Bij de recente nationale Special Olympics werd hij primus en mocht hij de gouden plak mee naar Staden nemen. Hij verloor over al zijn wedstrijden slechts één set.”

Eretribune

Als kers op de taart mocht Christof plaatsnemen op de eretribune bij de openingsceremonie van de nationale Special Olympics. “Christof is al tien jaar ambassadeur van de Special Olympics en mocht in die hoedanigheid mee op de tribune”, weet mama Christin.

“Hij had een plaatsje schuin voor Koning Filip en had zelfs een gezellig onderonsje met de vorst. Christof startte het gesprek zelf door te vragen of koningin Mathilde niet mee was. De koning legde Christof uit dat ze andere verplichtingen had. Christof heeft naar verluidt tijdens de openingsplechtigheid geen moment gezwegen en had een tijdlang een gezellige babbel met de koning”, besluit Christin.

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier