BK Cornhole krijgt tweede editie

Op de foto zien we bovenaan: Michael Demeulenaere, Danny Casteleyn, Guido Gerinckx, Marie-Roos Houthoofdt, Oswald Vereenooghe en Patrick Demeulenaere. Onderaan: John Taillieu, Bert Feys, Chiron Potié en Frederik Sap. © JT
Redactie KW

Na een succesvolle eerste editie van het Belgisch kampioenschap cornhole volgt op zaterdag 3 augustus een tweede editie, weliswaar met een dubbel zo groot deelnemersveld. Het BK vindt plaats tijdens de driedaagse Aarthurfeesten op de Rodenbachwijk in Hooglede.

Vorig jaar streden 32 deelnemers voor de allereerste titel ooit van deze recent opgekomen werpsport. Jeroen De Brandt, aangesloten bij een cornholeclub uit Erpe-Mere, ging toen met de Belgische driekleur naar huis. In navolging van het kampioenschap besloten vier vrienden om hun eigen cornholeclub uit te bouwen.

Professionaliseren

Frederik Sap, Bert Feys, Chiron Potié en John Taillieu richtten samen Lokomotiv Ooglee op. Deze club met een eigen clubcompetitie staat in voor de organisatie van het tweede BK en wil dit ook verder professionaliseren. Concreet zullen er dubbel zoveel gegadigden zijn voor de Belgische titel, ook het puntensysteem wordt aangepast.

“Bij cornhole wordt steeds gespeeld tot 21 punten”, verduidelijkt voorzitter Frederik Sap. “Wie een zakje in het gat gooit, krijgt drie punten. Als het zakje op het bord blijft liggen, scoort je nog steeds één punt. Dit jaar kiezen we voor het Amerikaanse systeem. Wanneer speler A in zijn beurt van vier zakjes bijvoorbeeld zeven punten gooit en speler B vijf punten, dan is het geen 7-5, maar 2-0. Vorig jaar telden we alle punten, nu kan er per beurt telkens maar één speler scoren. Op die manier zullen de sets wel langer duren, maar is het systeem eerlijker.”

In de voormiddag strijden de deelnemers in poules van vier. De top twee plaatst zich voor de volgende ronde. Daarna volgt een nieuwe poulefase van vier spelers waarbij de twee besten per groep doorstoten naar de laatste 16. Vanaf dan volgt er rechtstreekse uitschakeling, op het einde van de avond kennen we dan de nieuwe Belgische kampioen. Ook voor de kinderen wordt in de namiddag een Belgisch kampioenschap georganiseerd. “De inschrijvingen bij de volwassenen verlopen al tamelijk vlot.”

(JT)

Wie zich wil inschrijven, stuurt een mail naar info@aarthurfeesten.be. De deelnameprijs bedraagt vijf euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier