Beryl Otieno nodigt je uit op haar verjaardagsloop: “Meer mensen motiveren en stimuleren om te lopen”

Beryl Otieno viert haar 50ste verjaardag op een bijzondere manier. © ACR
Redactie KW

Beryl Otieno wordt op zondag 11 augustus vijftig jaar. Ze wil dat vieren. Niet met een feestmaal, wel nodigt ze iedereen uit om met haar mee te lopen in Brugge: 50 kilometer of 5 keer rond de stad. “Ik wil meer mensen motiveren en stimuleren om te lopen.”

Beryl Otieno neemt als loopster onder andere deel aan de Abbott World Marathon Majors, met de zes grootste marathons ter wereld. Berlijn, Boston, New York, Chicago en Londen heeft ze al achter de rug. De zesde, in Tokio, staat nog met stip op haar loopkalender. “Lopen is mijn wereld en zondag geeft mij het gevoel dat ik een event kan organiseren.” Beryl, verzorgende in de thuiszorg, is verder looptrainster bij Olympic Brugge. ’s Winters houdt ze kookklassen waar mensen van verschillende origine elkaars gerechten leren maken.

Veel kameraden en loopvrienden van Beryl komen nu zondag naar Brugge. De bedoeling is dat elke aanwezige een eigen afstand kiest. “Ik loop 50 km of vijf keer rond de stad. Op die manier doe ik die afstand niet alleen”, vertelt ze.

Lopers Aanmoedigen

Aanmoedigen onderweg kan natuurlijk ook. De lopers doen de toer van de Vesten en komen telkens weer naar de Burg om de volgende ronde aan te vatten. Het volledige traject is: Burg, Astridpark, Gentpoort, Katelijnepoort, Station, Smedenpoort, Ezelpoort, Dampoort, Kruispoort en Gentpoort en zo via het Astridpark terug naar Burg. De start is daar om 7 uur ’s morgens en de aankomst is voorzien om 12 uur ’s middags, net achter het standbeeld van de verliefden.

Drankje

Een van de deelnemers is trouwens de Gentse loopster Hilde Dosogne. “Zij is een sterke vrouw die dit jaar bezig is met elke dag een marathon te lopen. Ze doet dat voor het goede doel, de strijd tegen kanker. Haar marathon van zondag doet ze dus samen met mij in Brugge”, aldus Beryl. Schepen Pieter Marechal loopt zelf mee (vanaf 11 uur), en burgemeester Dirk De fauw zal de deelnemers begroeten om 12.30 uur op de Burg. Op het einde van het event wordt er een drankje aangeboden aan de deelnemers die meegelopen hebben. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier