Balti Kortrijk Spurs B moet thuis tegen Bredene winnen: “De punten thuis houden zou ademruimte geven”

Coach van Balti Kortrijk Spurs B Willem Deconinck. © ELD
Redactie KW

Balti Kortrijk Spurs B kon in derde nationale A van het herenvolleybal de punten op het veld van Olva Brugge niet thuis houden. Dit weekend neemt de ploeg van coach Willem Deconinck het op tegen Volley Bredene A in de Lange Munte.

Balti Kortrijk Spurs B ging met 1-3-cijfers onderuit tegen Olva Brugge. “We wisten dat we voor een heel moeilijke start van de competitie stonden”, vertelt coach Willem Deconick, dat Balti B van promo 1 naar nationale 3 loodste. “Tegen Hemelveerdegem A pakten we een punt op de eerste speeldag. Daarna volgde Kalken. Voor dit soort teams zijn we nog niet klaar. Een setje pakken tegen dit soort ploegen, waar ook Olva Brugge bij hoort, is het hoogst haalbare. Maar er zit groei in de groep. De beterschap is nu al merkbaar als je de vergelijking maakt met de eerste wedstrijd.”

vechten voor behoud

“Dit weekend ontvangen we met Bredene een ploeg die door de jaren heen wel veranderd is”, gaat de Kortrijkzaan verder. “We zullen ons goed voorbereiden om de punten thuis te houden. Gaat het makkelijk worden? Zeker niet. Het zou ons alvast wat ademruimte geven. Dit is voor ons een reality check. We hadden ergens wel verwacht dat we wel eens zouden moeten vechten voor het behoud. We gaan er op zich goed mee om. Het grote verschil is dat de tegenstanders in N3 constanter zijn in hun wedstrijden. Ze hebben geen dipjes meer, wat in Promo 1 wel eens het geval was. Het is dus wennen om een volledige partij op niveau te zijn. Na de heenronde kunnen we de balans opmaken. Naar volgend jaar toe zal er versterking komen intern. Volgende week bekeren we tegen Beerse, op 12 oktober. Het is een Promo 1-ploeg uit Antwerpen. We zouden heel graag verder gaan. Dit zijn extra wedstrijden waar we uit kunnen leren. Zo ver mogelijk geraken is het doel”, besluit coach Willem Deconinck. (ELD)

Zondag 6 oktober om 14.30 uur, Sportcampus Lange Munte: Balti Kortrijk Spurs B – Volley Bredene A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier