Vzw Oranje Brugge krijgt vrijwilligerstrofee

Redactie KW

Het is Week van de Vrijwilliger. De West-Vlaamse vrijwilligerstrofee gaat dit jaar naar vzw Oranje in Brugge. De organisatie begeleidt mensen met een beperking, en werkt met meer dan vierhonderd vrijwilligers.

Vzw Oranje helpt mensen met een beperking, op vlak van wonen, dagbesteding, jeugdwerk en vrije tijd. Daarvoor doet de organisatie een beroep op zo’n 450 vrijwilligers. Die komen bij vzw Oranje in een uniek project terecht.

“We hebben een uitgewerkt beleid rond vrijwilligers,” zegt Joke Vandewalle van de vzw Oranje. “Eigenlijk start bij ons alles vanaf dat de vrijwilliger bij ons zijn vraag stelt en dan gaan we eigenlijk samen met hen op zoek naar wat ze graag doen en naar wat ze bij ons kunnen betekenen. We hebben een heel ruim aanbod aan vacatures waar de vrijwilligers zich kunnen inschrijven en eigenlijk gaan we heel lang op zoek naar wat ze eventueel kunnen doen binnen onze organisatie.”

Wie bij Oranje vrijwilligerswerk doet, wordt verwend. “Ze leggen mij hier in de watten,” zegt vrijwilliger Patrick Pieters. “We krijgen hier altijd een kopje koffie. Je wordt hier altijd heel vriendelijk onthaald en dat is meer dan genoeg.”

Om de toekomst van de vzw te verzekeren, blijft Oranje op zoek naar vrijwilligers want die zijn voor de organisatie de kers op de taart.

(ABO)

Vzw Oranje Brugge krijgt vrijwilligerstrofee

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het Focus-nieuws

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier