Werken Rijksweg in Izegem maandag van start: omleiding via Kokelarestraat die parkeervrij is gemaakt

Wouter Vander Stricht

De lang verwachte werken aan de Rijksweg starten op maandag 9 september. In een eerste fase wordt gewerkt tussen de rotondes aan Top Interieur en het voetbalstadion aan de kant van de Bosmolens. Die werken zullen afgerond zijn tegen eind november, daarna wordt de noordelijke kant van de weg aangepakt. Het verkeer dat van Roeselare richting Lendelede en Harelbeke wil, zal omgeleid worden via de Leenstraat, Kokelarestraat en Meensesteenweg om zo opnieuw op de Rijksweg te komen. Het verkeer in de andere richting is op een versmalde rijstrook mogelijk, weliswaar met een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur.

Omwonenden houden hun hart alvast vast, want de Rijksweg is de drukste verkeersader die door de stad loopt. Nu is het er ‘s morgens en ‘s avonds in de spits al aanschuiven, zeker aan de rotonde aan Top Interieur, waar het verkeer van de Rijksweg in twee richtingen, maar ook uit de Krekelmotestraat, Ambachtenlaan en Molstraat op uitkomt. Wie dus richting Lendelede wil, zal straks een omleiding moeten maken over de Bosmolens. De Leenstraat en Meensesteenweg zijn ‘s morgens ook al twee druk bereden wegen, de verbinding met de Kokelarestraat wordt dat dus straks ook. “Er is daar een parkeerverbod ingevoerd langs de weg, maar het verkeer blijft er in beide richtingen toegelaten”, zegt Frederik Vervaeck, bereikbaarheidsadviseur Wegen en Verkeer. Het zwaar verkeer moet de omleiding volgen via R32, N37 en N50.

De Rijksweg wordt veiliger en groener gemaakt. De werken, die in vier fases tussen de rotonde aan Leenstraat/Krekelmotestraat (rotonde Top Interieur) tot aan de rotonde Kortrijksestraat (rotonde Delhaize) worden afgewerkt, zullen een jaar in beslag nemen. Over het hele traject zal er aan beide zijden dan ook maar één rijstrook meer zijn, er wordt zo ruimte gecreërd voor meer groen en voor brede fietspaden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier