Vanaf maandag 29 januari werken in de Wagenstraat

De Wagenstraat, in het rood aangeduid, wordt heraangelegd. Het is een zijstraat van de Torhoutsesteenweg, de rechtopstaande as links op de foto. In de Torhoutsesteenweg wordt één rijvak afgesloten. © gf
Redactie KW

Op maandag 29 januari starten werken op de hoek van de Wagenstraat met de Torhoutsesteenweg. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, zijn er enkele verkeersmaatregelen. De werken duren tot eind februari.

In het kader van de heraanleg van de Wagenstraat start de aannemer op maandag 29 januari met de opbraak van het voetpad en het fietspad ter hoogte van het kruispunt van de Wagenstraat met de Torhoutsesteenweg. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, wordt één rijstrook van de Torhoutsesteenweg afgesloten richting centrum voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting geldt vanaf het kruispunt Torhoutsesteenweg met de Leffingestraat tot aan het kruispunt van de Hennepstraat met de Torhoutsesteenweg.

Eénrichtingsverkeer

Voor verkeer dat vanuit het centrum komt, geldt éénrichtingsverkeer tot aan het kruispunt van de Leffingestraat met de Torhoutsesteenweg. In de Steenbakkerstraat is het verplicht om te volgen in de richting van de verkeerslichten aan het kruispunt Torhoutsesteenweg met de Leffingestraat. Het verkeer naar het centrum wordt omgeleid via de Leffingestraat en de Frère-Orbanstraat.

Voor fietsers en voetgangers blijft de doorgang gegarandeerd richting het centrum, met een veilige passage ter hoogte van de Wagenstraat. De werkzaamheden duren tot 29 februari. De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd. (HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier