Tweede deel Centrumbrug gaat open op maandag 9 september; aannemer erkent fout en voert eerst herstellingswerken uit

De aannemer neemt de verantwoordelijkheid voor de putten in het wegdek en herstelt die eerstdaags. © a-Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Na de kermisweek in Izegem gaat het tweede deel van de Centrumbrug nu ook definitief open. De aannemer moest eerst nog herstelwerken uitvoeren aan het wegdek dat plots putten vertoonde.

Na de opening van de centrumbrug in juni, kan autoverkeer binnenkort ook opnieuw over het deel over de spoorweg rijden. “Tijdens de werken stelden we in het deel van de brug over de spoorweg plots enkele putten vast. Dat deel was op dat moment nog niet open voor het verkeer. De aannemer zocht uit wat er verkeerd was gelopen en erkende de fout. De aannemer herstelt er nu, na het bouwverlof, het wegdek, waardoor dit deel van de brug na de kermisweek opnieuw open kan voor het verkeer”, vertelt schepen Caroline Maertens.

“De aannemer startte vandaag met het affrezen van de asfaltlaag. Daarna kan er opnieuw geasfalteerd worden, volgt er een laag gietasfalt en wordt de belijning aangebracht. Vanaf maandag 9 september kan autoverkeer dan ook over de spoorwegbrug, via de Ketelstraat richting de Grote Markt rijden. Tijdens de werken kan het deel dat wel al open was, gewoon openblijven”, besluit schepen Caroline Maertens.

In april 2023 ging de brug dicht voor dringende en noodzakelijke renovatiewerken in opdracht van de Vlaamse Waterweg. De brug werd gerenoveerd en tegelijk veiliger en groener ingericht. Wandelaars en fietsers kunnen sindsdien volledig gescheiden van het autoverkeer door het groen van het centrum naar Emelgem en omgekeerd.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier