Twee maanden verkeershinder op E403 ter hoogte van Rumbeke door herstellingswerken aan brug; op Rijksweg slechts één rijstrook richting Roeselare

Op E403 zal de weghelft richting Kortrijk afgesloten worden, verkeer verloopt op versmalde rijstroken op de andere weghelft.
Wouter Vander Stricht

Vanaf 7 oktober herstelt het Agentschap Wegen en Verkeer de brug van de Rijksweg (N36) over de E403 in Rumbeke (Roeselare), op de grens met Izegem. Die brug is flink beschadigd na een aanrijding enkele jaren geleden. Als alles volgens plan verloopt, duren de werken zo’n twee maanden. Tijdens de werken rijdt het verkeer op de E403 in beide richtingen over versmalde rijstroken. Op het einde van de werken wordt de Rijksweg (N36) op de brug gedurende één dag volledig afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Tijdens de werken is op de N36 richting Roeselare slechts één rijstrook beschikbaar. Momenteel zijn er ook al werken aan de gang op de Rijksweg in Izegem. Daardoor is er ook al een omleiding over de Bosmolens.

Het Agentschap Wegen en Verkeer herstelt de brug van de Rijksweg (N36) over de E403 die aansluit met de afrit Roeselare-Rumbeke (nr. 6). Door een aanrijding in het verleden is een van de brugliggers beschadigd. Die brugligger wordt nu verwijderd en vervangen door een nieuwe brugligger. In de rijrichting van Kortrijk naar Brugge wordt de brug ook verstevigd met naspanning.

Werken starten begin oktober

De werken starten op maandag 7 oktober en duren normaal gezien twee maanden. “Die planning kan nog veranderen door slecht weer of technische problemen. Om de hinder te beperken, wordt er doorgewerkt in het weekend zodat de werken zo snel mogelijk achter de rug zijn”, klinkt het.

Verkeershinder in beide richtingen

Tijdens de herstelling van de brug wordt op de E403 de weghelft richting Kortrijk afgesloten. Al het verkeer rijdt daarom op de andere weghelft over versmalde rijstroken. De op- en afrit nummer 6, Roeselare-Rumbeke, blijft steeds open.

Fase 1 (7 tot 11 oktober): in de middenberm van de E403 worden doorsteken aangelegd. Tijdens deze werken zijn er in beide richtingen twee versmalde rijstroken beschikbaar aan de buitenkant van de snelweg. Bovenop de brug rijdt verkeer richting Roeselare op één rijstrook in plaats van twee, dit tot het einde van de werken.

Fase 2 (11 oktober tot 22 november): De brug wordt hersteld. Onder de brug zijn er op de E403 zowel richting Kortrijk als richting Brugge twee versmalde rijstroken. Op de brug is er voor verkeer richting Roeselare nog steeds één rijstrook in plaats van twee.

Fase 3 (22 november tot 6 december): in deze laatste fase wordt het verkeer op de E403 in beide richtingen opnieuw omgeleid naar twee versmalde rijstroken aan de buitenkant van de snelweg, zodat de doorsteken veilig kunnen worden gesloten. Bovenop de brug rijdt verkeer richting Roeselare nog steeds op één rijstrook in plaats van twee. Tijdens deze fase wordt de Rijksweg op de brug ook eenmalig 24 uur afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. De exacte timing hiervan staat nog niet vast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier