Schepen van mobiliteit Axel Weydts reageert na kritiek op circulatieplan: “Geen zware opstoppingen of foutief rijgedrag”

Axel Weydts was tevreden over de verkeerssituatie in en rond de Doorniksewijk op 1 en 2 september. © TV
Jan Steenhoudt
Jan Steenhoudt Editieredacteur KW Kortrijk – Menen – Waregem

Schepen van mobiliteit Axel Weydts heeft gereageerd op de kritiek van vorige week die er kwam na de uitrol van het circulatieplan rond de Doorniksewijk. Weydts vindt dat het plan de eerste schooldagen goed doorstaan heeft.

De invoer van het circulatieplan rond de Doorniksewijk deed de kritiek uit de buurt vorige week hoog oplopen. Vooral op sociale media waren de mensen niet mals voor de nieuwe verkeersregels. Het circulatieplan heeft er in de omgeving eenrichtingsverkeer ingesteld om doorgaande bewegingen te ontmoedigen en op termijn groene leefstraten te creëren. De Wagenmakersstraat kreeg zo eenrichting vanaf de Doorniksewijk, net zoals de Boerderijstraat, waar auto’s vanaf de Sint-Denijsestraat tot aan het Volksplein slechts éen richting uit mogen rijden.

Mobiliteitsexpert en politie

Als reactie op de kritiek vroeg schepen Weydts op donderdag 1 en vrijdag 2 september de aanwezigheid van een mobiliteitsexpert en de politie in de omgeving van het nieuwe circulatieplan. Die konden er geen noemenswaardige verkeersproblemen vaststellen. “Zowel tijdens de schooluren als het weekend waren er geen zware opstoppingen of foutief rijgedrag. Ook ontvingen wij geen klachten op ons emailadres”, aldus Axel Weydts. “Het merendeel van de bestuurders volgt het plan en aangepaste signalisatie..”

“In de Boerderijstraat kon de politie vlot verkeer vaststellen. Bovendien was er geen sprake van een lange file aan de lichten met Doorniksewijk, in tegenstelling tot wat velen verwacht hadden. Ook in de Toekomststraat en de Sint-Denijsestraat waren er geen problemen.”

Het merendeel van de bestuurders volgt het plan en aangepaste signalisatie – schepen van mobiliteit Axel Weydts

In de schoolomgeving rond de scholen Sint-Theresia Rhizo en Guldensporencollege Zuid in de Senator Coolestraat, Dokter Peelstraat en Deken Camerlyncklaan, werd er op het eind van de schooldag dan weer wél druk en stilstaand verkeer opgemerkt. “De file liep door tot aan de verkeerslichten tussen de Beekstraat en de Oudenaardsesteenweg. Toch viel het op dat de file relatief vlug oploste en na ongeveer een 15 minuten weggewerkt was.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier