Gistelbrug blijft open tijdens werken aan dukdalven

De dukdalven ter hoogte van de Gistelbrug zijn dringend aan herstelling toe. © Peter Maenhoudt
Redactie KW

De Gistelbrug over het Kanaal van Plassendale, langs de N346 tussen Gistel en Oostende, zal open blijven tijdens de werken aan de dukdalven, de houten constructies waar vaartuigen kunnen aan vastgelegd worden. Dit deelde burgemeester Gauthier Defreyne (Open VLD) mee.

“Tijdens werkvergaderingen met de Vlaamse Waterweg werd er verschillende keren op aangedrongen om het verkeer toe te laten over de brug. Die is een zeer belangrijke verkeersader naar onze stad. Tijdens de werken in de paasvakantie van 3 tot 19 april zal de Keiweg telkens gebruikt worden om de zware kranen te plaatsen zodat die herstellingswerken vlot kunnen verlopen”, aldus de burgemeester.

In een eerste fase wordt de Keiweg richting Oudenburg afgesloten en het verkeer naar de Arnoldusstede via de Gistelsesteenweg zal afgeleid worden naar de Kapittelstraat. In een tweede fase zal de Keiweg richting Snaaskerke niet mogelijk zijn en daar zal het verkeer via Gistel-centrum moeten. Indien de weersomstandigheden gunstig blijven, moeten de werken op het einde van de paasvakantie afgerond zijn. (PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier